Vodovodní baterie: Detail, který dodá vaší koupelně styl

    Vybrat správnou vodovodní baterii nebývá jednoduché. Podle čeho je nejlepší se orientovat? Při výběru se dívejte především po kvalitních značkách a hledejte takové, které nabízí šetrnost k životnímu prostředí a úsporu vody díky nižšímu či regulovatelnému průtoku. Důležitý je samozřejmě také vzhled baterie, který by se měl hodit k zařízení koupelny.

    0

    Společnost Laufen představuje série švýcarských vodovodních baterií, u kterých si můžete být jisti, že jejich koupí chybu neuděláte. „V letošním roce jsme představili zcela novou sérii baterií The New Classic od Marcela Wanderse, která doplňuje keramiku se stejným názvem revolučního materiálu SaphirKeramik,“ říká Jana Jarošová, marketingová specialistka značky Laufen, která dodává, že druhou letošní novinkou ve světě baterií je série Sense. Baterie společnosti Laufen vznikají ve spolupráci se známými designéry a jsou součástí kompletních keramických kolekcí, se kterými se pak dají jednoduše kombinovat.

    Rozdělení baterií

    Samotné baterie se dělí na umyvadlové, vanové, sprchové či bidetové. Záleží tak tedy na tom, kterou baterii a na co zrovna potřebujete. Podle umístění přímo na daném produktu se baterie rozdělují na nástěnné, stojánkové či podmomítkové. Nástěnné jsou upevněny na zeď, stojánkové se instalují na umyvadlo a podomítkové jsou z části schované pod obkladem. Vždy je důležité vybírat baterii na míru vaší koupelně a jejímu vybavení. Podle ovládání si pak můžete zvolit baterii kohoutkovou nebo pákovou. V současnosti jsou běžnější pákové, a to i v domácnostech, kohoutkové bývají spíše designovým doplňkem do vhodných interiérů.

    Designová novinka

    Jako nejnovější sérii představuje Laufen kolekci s názvem The New Classic. Jedná se o unikátní designerské kousky a sám autor, Marcel Wanders, o této sérii říká, že jde o dokonalou rovnováhu mezi inovativním designem a ztělesněním rozličných životních stylů. Doslova vezme uživatele na cestu do minulosti k poetické romanci, aniž by ztratil nadhled nad aktuálními potřebami a preferencemi současných zákazníků. Marcel Wanders dokázal najít perfektní rovnováhu mezi inovativním designem a archetypálním životním stylem. Jemné linie a kónická silueta vodovodních baterií může vzdáleně připomínat monumenty z historie, které mají zachované typickou jemnou linii.

    Technologie

    Samostatnou kapitolou je technologie, která je jemně, přesto precizně zakomponovaná do nových koupelnových baterií. Baterie se snadno instalují a jsou zároveň proekologické, speciální systém Ecototal zajišťuje jejich úspornost jak z hlediska průtoku, tak ohřevu vody. Tento všestranný a technologicky vylepšený sortiment pokryje požadavky jakékoliv koupelny, perfektně se však hodí k zcela nové koupelnové keramice The New Classic, která v sobě spojuje důvěrně známé oblé linie a moderní tenkostěnnou keramiku SaphirKeramik.

    Preciznost k umyvadlu, sprše i vaně

    Jako další novinku představuje Laufen sérii baterií Sense. Sebevědomá a vlídná silueta je dominantním designovým prvkem této nové kolekce. Díky mimořádně preciznímu designovému řešení se tato řada vodovodních baterií postará o působivý vzhled jak v soukromých rezidencích, tak i v prvotřídních hotelech a v pohostinství.

    Prémiový design nových baterií Sense v koupelně vytvoří podmínky pro každodenní relaxaci za pomocí všech smyslů, jak tvrdí švýcarský designér Peter Wirz, který nové baterie vyvinul společně se svým týmem. Při návrhu se soustředil na geometrické sebevědomé linie, které elegantně padnou do ruky každému zákazníkovi. Tato série zároveň zachovává jak vysoké standardy designu, tak funkčnosti.

    Sofistikovaná baterie i designový solitér

    V sérii Kartell by Laufen naleznete univerzální a sofistikované baterie, které se hodí k většině řad koupelnové keramiky, které značka Laufen nabízí.  Perfektně bude ladit například s kolekcí Palomba Collection, Living Square nebo INO a samozřejmě s koupelnovou keramikou z řady Kartell by Laufen. Pokud však zvolíte barevné varianty, máte z baterie zajímavý designový solitér, který celou koupelnu rozzáří a okamžitě přitáhne pozornost. Plastové disky, které slouží jako praktický úložný prostor, jsou k dispozici v různých barvách a lze je měnit.

    Ladné křivky

    Charakteristickým znakem kolekce Curve Prime je obloukovité vyústění, které opisuje cestu vody. K dispozici máte také regulátor vodního proudu. Curve Prime si můžete zakoupit ve třech variantách, a to jako jednopákovou směšovací baterii, vodovodní baterii se dvěma kohoutky nebo alternativu se třemi otvory. Nabízí i vanové baterie, které si můžete pořídit ve verzi na stěnu nebo na okraj vany. Baterie se nejlépe hodí ke kolekcím koupelnové keramiky Il Bagno Alessi One nebo Palomba Collection.

    Nadčasová kolekce

    Kolekce CityPlus vyniká svým nadčasovým designem a je jedinečná díky velkým lesklým plochám, které ve stříbrné variantě odrážejí světlo a zaujmou na první pohled. K dispozici jsou však i v barevných provedeních. Tato kolekce baterií je oslavou městského života a perfektně zapadne do jakéhokoli interiéru. Hodí se skvěle ke kolekci umyvadel Living city a INO a svému majiteli nabídnou  maximální možnou funkčnost v lichotivém designu.