Kde ostatní ztrácí, tam naopak on získává, chválí medailového střelce Nepejchala reprezentační trenér

Za pár dní oslaví teprve dvacáté narozeniny, už v takhle mladém věku ale patří mezi největší hvězdy svého sportu. Střelec Filip Nepejchal na úspěchy v juniorských kategoriích navazuje i mezi dospělými. Z Evropských her v Minsku si domů přiveze dvě bronzové medaile. Ve středu byl přitom blízko další.

Minsk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Nepejchal na Evropských hrách v Minsku

Filip Nepejchal na Evropských hrách v Minsku | Foto: Valentyn Ogirenko | Zdroj: Reuters

„Už to není úplně tak optimistické. Mohlo to být lepší, mohl jsem mít víc medailí,“ řekl po čtvrtém místě Radiožurnálu Filip Nepejchal. Na Evropských hrách patří k nejúspěšnějším českým sportovcům, přesto ambiciózní puškař se svým vystoupením v Bělorusku úplně spokojený není.

Kanoista Fuksa dojel na kilometru ve finále Evropských her poslední. Střelec Nepejchal byl čtvrtý

Číst článek

Nepejchal nejprve vystřílel bronz společně s Anetou Brabcovou v soutěži smíšených družstev ve vzduchové pušce, sám pak ve stejné disciplíně skončil třetí i v individuálním závodě.

Ve finále vzduchovky přitom dlouho vedl a z boje o zlato vypadl o pouhé dvě desetiny bodu.

„Kopl bych se do zadku, po pravdě. Za některé ty rány no…“

Při rozhovorech s novináři bývá veselý rodák z Kolína stručný. Žádné dlouhé analýzy a rozbory z něj s diktafonem v ruce nedostanete, za Nepejchala ale mluví především výkony na střelnici.

Kromě dvou bronzů z Evropských her má ve sbírce medaile z juniorských světových i evropských šampionátů a mezi dospělými už třikrát vyhrál závod Světového poháru.

'Liga výjimečných'

Puškařka Mazurová si na Evropských hrách vystřílela bronz i místo na olympiádě. Nepejchal skončil také třetí

Číst článek

„Filip je výjimečný. Zařadil jsem ho do takové skupiny Liga výjimečných – osobně tomu tak říkám. Má talent od pánaboha, navíc tréninkovou píli a maximálně zvládá i finálové závody. Kde ostatní ztrácí, tam naopak on získává,“ chválí svého svěřence reprezentační trenér Jaromír Bureš.

Nepejchal potvrzuje své kvality na všech velkých akcích, je tak velmi pravděpodobné, že bude na medaile hned v několika disciplínách útočit i příští rok na olympiádě.

V Tokiu by mladému talentu mělo pomoci i to, že se jako šestnáctiletý účastnil už posledních her v Riu de Janeiru v roce 2016.

„Je určitě výhoda, že tuto zkušenost už má. Už ví, co se od něj očekává, jak to tam všechno běží a tak dále. Myslím si, že bude připravený,“ dodává na adresu české střelecké naděje reprezentační trenér Jaromír Bureš.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme