Žáci z Litoměřic se zúčastnili přednášky „Kouření není dospělé rozhodnutí, ale dětská nemoc“
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Přednášku s názvem „Kouření není dospělé rozhodnutí, ale dětská nemoc“, která měla za cíl odradit děti od kouření, si v úterý vyslechli žáci pěti litoměřických škol v Divadle Karla Hynka Máchy.

Zábavnou formou jim přednášel primář interního oddělení nemocnice v Litoměřicích MUDr. Karel Kubát a dále prof. MUDr. Eva Králíková z Centra pro závislé na tabáku III. interní kliniky 1. lékařské fakulty UK a VFN a Alena Kuldová ze Společnosti reprodukčního zdraví a sexuální výchovy v ČR.

„Dnes jsem v ordinaci oznamoval dvěma pacientům, že mají rakovinu plic. Rád bych aby se Vás toto nikdy netýkalo,“ zrazoval děti od kouření primář Kubát, který zároveň přítomné děti pobavil svou scénkou o kouření v letadle. Poté se slova chopila Alena Kuldová. Podle ní je správné, aby zdravé město mělo i správnou zdravotní prevenci pro mládež. „Je naším úkolem vysvětlit dětem, aby nezačaly kouřit, nebo aby přestaly. Chceme aby pochopily, co kouření přináší, například rizika spojená s otěhotněním. A také to, že i elektronické cigarety škodí,“ vysvětlila důvod akce Alena Kuldová. Hlavní slovo poté dostala specialistka v oboru Eva Králíková, která spolupracuje i se Světovou zdravotnickou organizací.

Přednáška byla určena dětem od 14 do 18 let, zúčastnili se jí žáci litoměřického gymnázia, Střední školy a mateřské školy, Soukromého odborného učiliště Industria a Masarykovy ZŠ.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru