Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Slovenský hokej povedou bývalé hvězdy. V čele svazu je Šatan, ve výboru Pálffy nebo Stümpel

Miroslav Šatan se stal novým předsedou slovenského hokejového svazu. Bývalý dlouholetý reprezentační kapitán a držitel čtyř medailí z mistrovství světa a vítěz Stanleyova poháru obdržel ve volbě 229 hlasů. Jeho protikandidát Jaromír Šmátrala 99, další bývalý reprezentant Dárius Rusnák se těsně před hlasováním kandidatury vzdal.

Miroslav Šatan
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Čtyřiačtyřicetiletý Šatan, který byl v únoru uveden do Síně slávy Mezinárodní hokejové federace, ve funkci nahradil Martina Kohúta. Ten vedl svaz od roku 2016 a jako svého nástupce podpořil právě Šatana, jenž se stal historicky osmým předsedou.

"Téměř 70 procent získaných hlasů beru jako silný mandát. O kandidatuře jsem se rozhodl před dvěma třemi týdny, takže jsem neměl moc času na agitaci," řekl po zvolení bývalý útočník Šatan. Úspěšnou hráčskou kariéru ukončil v roce 2014, tři roky poté se stal generálním manažerem slovenské reprezentace.

Kromě předsedy volili delegáti i další členy výkonného výboru, kam se spolu s Šatanem dostali i další bývalí reprezentanti Žigmund Pálffy, Jozef Stümpel a Michal Handzuš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články