Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podmínka za pokus o vraždu: První slova dívky, kterou přítel shodil z vyhlídky

Autor: DH - 
27. června 2019
20:15

Vrchní soud zmírnil trest dvacetiletému Lukáši Tučkovi, který měl svoji bývalou přítelkyni shodit z vyhlídky ve východočeském Jičíně. Původně měl přitom Tuček jít za mříže na sedm let. S verdiktem není absolutně spokojená matka oběti ani dívka samotná. Že mladík nemusí za mříže, je šokovalo.

Zpráva o tom, že nakonec Lukáš Tuček (20) nebude muset za mříže, proletěla Českem během středy. V tu dobu se ale pochopitelně dostala i k rodině dívky, kterou se mladík pokusil 19. září 2017 zavraždit tím, že ji shodil do rokle. Matka dívky se tak k věci neváhala vyjádřit.

„Tomu nerozumím. Nechápu to a přijde mi to pro ostatní oběti jako beznaděj,“ řekla žena v rozhovoru pro FTV Prima. „Proč pak procházet tím vším, je to stres pro celou rodinu. A de facto je pak výsledek nulový. Výsledek je, že ano, on to udělal, ale je z dobré rodiny, nekouří a nefetuje,“ povzdechla si matka.

Žena však upozornila, že by chlapci, který byl v době činu přítelem její dcery, kazit život nechtěla. Původní sedmiletý trest odnětí svobody jí prý ale přišel přiměřený tomu, že chtěl Tuček zabíjet.

Lukáš Tuček sám po incidentu, při kterém shodil dívku do rokle a pak za ní sám skočil, policii přiznal, že jednal úmyslně. Pak ale úplně otočil. Podle slov matky začal zapírat, vzal si dalšího právníka. Že však jednal vědomě, uznal i soud a svoji verzi přidala také samotná poškozená. „Byla to chyba tam chodit s ním. Ale nenapadlo mě, že by to udělal. Hlavně mě to nenapadlo, že by to udělal dvakrát. Když mě strčil poprvé, tak jsem se chytla a pak to stejně zkusil znovu,“ řekla dívka Primě.

Tuček s novináři odmítl po pravomocném rozsudku soudu komunikovat. I to podle rodiny poškozené svědčí o jeho svědomí. „Nepřijde mi to normální, že člověk, který někoho chce zabít, dostane jen nějakou trapnou podmínku,“ uzavřela svůj pohled na věc dívka, jež mohla kvůli Tučkovi klidně přijít o život. „Já bych chtěla jen spravedlnost, protože si to zaslouží,“ dodala. Pro matku oběti je směrodatné, že Lukáš Tuček za pokus o zabití její dcery necítí žádnou vinu a prakticky popírá, že by něco takového udělal.

antismejd ( 28. června 2019 11:07 )

Argument toho soudce,že ten vraždící debil nekouří je fakt neuvěřitelný blábol.
Doufám,že až se zase někoho pokusí ten idiot voddělat,tak se ten soudce oběsí.

sigmae ( 28. června 2019 01:48 )

tak soudci přeji, aby si s tím xindlem vyšel na vycházku do skal a taky se mu stala "nehoda"

deratizater ( 28. června 2019 01:25 )

A tomuto justičnímu b.rdelu se říká pokrytecky právní stát.Soudci si zákony utírají zadky .A co státní zástupce za co ten bere tak vysoký plat?

vihor ( 28. června 2019 00:01 )

Trestní právo v Česku pro pachatele skutečné trestné činnosti je naprosto směšné. Je to dáno jeho pojetím ochrany zájmů státu a nikoli ochrany zájmů jednotlivce. Což se projevuje i v koncepci tzv. úhrnného trestu, tedy že je pachatel potrestán jen dle nejzávažnějšího činu, zatímco v zemích s ochranou jednotlivce je pachatel trestán součtem trestů za všechny činy. Bohužel lidé si směšnost českého trestního práva uvědomí, až se jim opravdu něco stane. Tato koncepce má vliv i na to, že se zločinci ničeho nebojí. Pokud mají dobré právníky, jako Babiš, tak se dostávají i do vrcholných politických funkcí a lidé je mnohdy považují i za hrdiny. Dokonce ministryně spravedlnosti o nich prohlašuje, že se vlastně nic nestalo a nechápe, co lidé řeší. Dovedete si představit, jaký by to mělo odstrašující efekt, kdyby třeba Babišovi sečetli tresty za všechny jeho rozkrádačky a podvody?

flora ( 27. června 2019 22:45 )

Naprosto absurdní rozsudek
Policie nejdřív uvedla, že to byla nešťasná náhoda, že si milenecká dvojice přehrávala scénu z Titaniku. Kriminalisté to pak přehodnotili a Tuček se i přiznal. Hrozilo mu 10-18 let.
Dostal ale 7, pod zákonnou sazbou s tím, že zaplatí dívce 130 tisíc a 181 tisíc pojišťovnám.
Nakonec dostal pouhou tříletou podmínku ačkoliv soud ví, že čin jednoznačně spáchal a odškodné uhradí "jen podle svývh možností".

Kdyby bylo ještě jedno soudní kolo, věřím tomu, že si nakonec ta dívka půjde sednout a zaplatí navíc odškodné svému vrahovi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání