InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nacisté ji věznili, komunistický režim ji oběsil. V Písku vzpomněli na Miladu Horákovou

PÍSEK – „Jdu s hlavou vztyčenou - musí se umět i prohrát. To není hanba. I nepřítel nepozbyde úcty, je-li pravdivý a čestný. V boji se padá, a co je jiného život než boj. Buďte zdrávi!" To jsou poslední slova z dopisu československé političky Milady Horákové, která byla 27. června 1950 po monstrózním procesu společně s dalšími odsouzena a následně oběšena v pankrácké věznici.


Ve středu 26. června se v Písku konaly vzpomínkové akce. V Písku právě proto, že tu měla Milada Horáková poslaneckou kancelář mezi lety 1946 až 1948, když byla poslankyní Československé strany národně socialistické. Ráno se u pamětní desky na Fügnerově náměstí sešli studenti, odpoledne v nesnesitelném vedru další lidé. Odpolední setkání organizoval spolek Národně sociální klub 1897 po vedením Zbyňka Holuba.

„Milada Horáková byla popravena 27. června a jednalo se o justiční vraždu. Narodila se 25. prosince 1901 a působila jako veřejná pracovnice, jako členka strany národně socialistické, což bylo asi její nejaktivnější působení," připomněl Zbyněk Holub.

Více přinesou středeční Písecké postřehy.

Diskuse k článku - 6 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Bohužel velká část morbidních Čechů má komunistické zločince stále v lásce

    Vloženo 28.6.2019 06:40:27

    • Ti nastoupivší zločinci mají ještě "lepší" skóre. 

      Reagovat

       

      Jen kolik lidiček "si to hodilo" kvůli exekucím. A to vytahuji pouze jeden obor. Propaganda to tak sice nevidí, ale pODStata zůstává, bez ohledu na kvákající hlavy stejná.

      Vloženo 28.6.2019 07:22:37

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        A kdo tady, podle vás, včetně ODS stále vládne? Kdo je Klaus, Zeman, Babiš a tisíce dalších politiků a úředníků? Nejsou to náhodou komunsté a jejich servilní přisluhovači za socialismu. Pak se nedivte, že tito nýmandi se neumějí jiném než komunistickém "hospodaření" pohybovat. A když už jste u těch mrtvých, proč nepíšete o lidech komunistickými vrahy popravených? Dnes se máme, my staří, tak dobře jako jsme se nikdy neměli. Kdo zažil válku a vetšinu bídy za vláda komunistů, vím o čem píši. V padesátých letech rodina s dětmi žila s ruky do úst.

        Vloženo 28.6.2019 08:07:59

        • Eva 

          Reagovat

           

          Nezlobte se, ale já mám tedy na život v socialismu úplně jiné vzpomínky. Moje máma byla už v 55 letech v penzi a měla se dobře. My jsme se taky měli dobře a je úplně jedno, jestli jedete k moři do Itálie nebo do Bulharska. Nemuseli jsme se doprošovat, jestli seženete doktora nebo někde uplácet, aby nás vůbec vyšetřili. Dnešní doba přinesla jen propastné rozdíly mezi miliardáři a bezdomovci. Podle mě bylo líp, když se měli relativně slušně všichni.

          Vloženo 28.6.2019 11:36:18

          • Týpek středního věku 

            Reagovat

             

            To je skvělé, že jste se měli dobře a jezdili jste do Bulharska.
            A evidentně Vám bylo a je jedno, že ti lidumilní komunisti znárodněním okradli svoje občany a po pár letech ještě udělali měnovou reformu, kdy je okradli podruhé. Občas sice někoho zavřeli, popřípadě popravili, ale to bylo přece v pořádku, vždyť se nechtěl nechat okrást, nebo řekl pravdu....
            Hromada lidí za celý svůj život neviděla moře, třeba jen z toho důvodu, že jim to strana nedovolila - nedostali pasy..... Třeba moje babička měla krám, ti lidumilové jí ho ukradli a celá rodina měla až do revoluce smůlu, nikdo se ( ač jedničkář ) nedostal na školu, o cestování za hranice jsme si mohli nechat maximálně zdát, pracovní kariéra též nic moc.
            Vy se dneska doprošujete doktorů? Dneska, kdy je zdravotní péče nejdostupnější a nejkvalitnější, jaká tu kdy byla?
            Třeba kardiocentra máme jedny z nejlepších v Evropě, iktové centrum ( tam se léčí mrtvice ) je v Budějovicích nejlepší u nás a dost možná i venku. Ve Vámi velebené době měli odpovídající péči jen ti vyvolení a jejich přisluhovači, dneska má špičkovou péči i ten poslední "bezdomovec".
            Jestli se máte špatně, asi bude chyba spíš ve Vás, ne?
            Přeji krásný den

            Vloženo 28.6.2019 13:06:40

          • anonymní čtenář 

            Reagovat

             

            Upřímně ja si myslím, že kdo chce vydělá si. A pokud máte odpracovánej počet let a trochu šetříte můžete jít v 55 do penze. Ale na všechno musí být vůle a ne jen nadávat.

            Vloženo 28.6.2019 16:50:38

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace