Prázdninový rádce Aha! Nejlepší knížky pro děti a vnoučata | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Prázdninový rádce Aha! Nejlepší knížky pro děti a vnoučata

...
... (istock)

Je knížka pro vaše dítě synonymem pro slovo nuda? Zkuste to změnit! Knížku, která ho chytne a nepustí, mu můžete dát třeba za vysvědčení. Aha! nabízí rady, jak vybrat skvělé čtení i tipy na knižní novinky.

1. Vybírejte podle věku
Knížku vybírejte úměrně k věku dětí, jak obsahem, tak i grafickým ztvárněním. Třeťák se jen těžko prokouše knihou se spoustou cizích jmen. Naopak středoškoláka nebaví číst pohádky.
2. Méně je někdy více
Nepřežeňte to! Když dítě není zvyklé číst a naráz dostane spoustu knih, pravděpodobnost, že se s chutí pustí do čtení, je mizivá. Stačí jedna, případně dvě dobře vybrané knihy.
3. Zkuste bestseller
Když si nejste jisti, zkuste sáhnout po populárním titulu. Tam je poměrně velká šance, že dítě podlehne zvědavosti a knihu si přečte.
4. Musí chytnout!
Knížky vybírejte podle zálib dětí, ne podle sebe. Vezměte je do knihkupectví a nechte je, ať vám ukážou, co se jim líbí. Nekritizujte jejich výběr, i když vašemu vkusu třeba nevyhovuje.
5. Zkuste čtečku
Nedá váš potomek bez mobilních technologií ani ránu? Ta mu zkuste místo papírové knihy pořídit čtečku. Technologická novinka může způsobit, že ho čtení najednou začne bavit.



7 tipů Aha!
Leporelo
Neobyčejná přátelství v přírodě
Kocour Mourek provede děti úžasným světem přírody, ve kterém vznikají neobyčejná a vzácná přátelství mezi zvířátky a rostlinkami, rostlinkami a houbami a houbami a zvířátky.
Cena: 299 Kč

Pro nejmenší
Hilda a pidilidi
Hilda je dobrodruh a fanynka kamenů. Nejradši má svůj skicák, psa Větvíka, maminku a všechny nadpřirozené bytosti, které žijí u nich v údolí. Třeba trolly nebo zamilované obry.
Cena: 284 Kč

Komiks
Dogman
Přichází nový obránce zákona a mstitel pes-práví. Má srdce hrdiny, silné paže, bystrý rozum... a hustou srst. Dokáže zatočit se zločinem ve svém rodném městě?
Cena: 299 Kč

Pro malé školáky
Jak vychovat maminku
Vychovat šťastnou a zdravou maminku je práce i zábava. Jak zajistit, aby se budila s úsměvem? Jak ji zabavit při dlouhém čekání ve frontě u pokladny?
Cena: 229 Kč

Pro větší školáky
Hotel Winterhouse
Osiřelou Alžbětu pošlou teta s strýcem do hotelu, který je zahalen tajemstvím i kouzly. V obrovské knihovně objeví magickou knihu a uvědomí si, že je s hotelem spojená...
Cena: 349 Kč

Poznání
Už vím proč
Jak se dělá čokoláda a jak se vyrábí cukr? A proč se sýr jmenuje camembert či hermelín? Generacemi oblíbená kniha nabízí popis, jak vznikají předměty kolem nás.
Cena: 299 Kč

Pro teenagery
Slepý bankéř
Sherlock Holmes řeší záhadu související s tajemným nápisem, jenž se objevil na stěně uvnitř banky. Detektiv a jeho přítel John Watson mají co dělat, aby vyvázli holými životy.
Cena: 249 Kč

Přečtěte si
boayznxmc@...
28. 6. 2019 • 10:38

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.