Divadelníci se zúčastní slováckých Žhavých běhů

Hned patnáctka běžkyň a běžců Slováckého divadla se postaví na start některé z vypsaných distancí Decathlon Žhavých běhů v rámci letošního Slováckého léta. V sobotní podvečer 29. června se mezi třemi stovkami startujících představí desítka členů uměleckého souboru, doplněná o dramaturgyni, dva osvětlovače a dvě uvaděčky.

Diváci se tak na startu (a snad i v cíli) mohou těšit mimo jiné na Pavlínu Hejcmanovou, Terezu Novotnou, Petru Staňkovou, Davida Vaculíka, Davida Macháčka, Pavla Šupinu či Tomáše Šulaje: "Původně jsem chtěl běžet deset kilometrů, ale zkoušení Chicaga bylo tak náročné, že vůbec nebyl čas na trénink, tak snad dám aspoň tu pětku," svěřuje se s předstartovními obavami hvězda muzikálové novinky Slováckého divadla.

Další tváře známé z jeviště pak bude možné zahlédnout mezi fanoušky a diváky. "Kolegové mají můj obdiv, ale sama bych se na trať nevydala," přiznává s úsměvem herečka Jitka Hlaváčová. "Ale fandit budu o dušu, a pokud přesvědčím malého Mikuláše, tak mu udělám doprovod při dětském běhu."

Návštěvníci Slováckého léta budou mít také možnost se vyfotit s některým z představitelů legendárních Rychlých šípů. Zhruba od půl druhé do sedmnácté hodiny se celá pětice (doplněná o Josefa Kubáníka alias Dlouhého bidla z Bratrstva kočičí pracky) vystřídá ve speciálním fotokoutku. "Kolem 16. hodiny bychom se pak aspoň na chvíli měli ve fotokoutku sejít všichni," doplňuje David Vacke, neboli Mirek Dušín.