Zpěvačka Šuláková (†87) by slavila 90: Máma byla jako Jekyll a Hyde | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zpěvačka Šuláková (†87) by slavila 90: Máma byla jako Jekyll a Hyde

Jarmila Šuláková měla několik desítek vlastních krojů.
Jarmila Šuláková měla několik desítek vlastních krojů. (Petr Soukup, archiv)

Devadesáté narozeniny by v těchto dnech slavila valašská královna lidové písně Jarmila Šuláková (†87). Kolegové a fanoušci na ni nezapomněli a vzdají jí hold spolu s její dcerou Zuzanou (60).

„Mamka byla jako Jekyll a Hyde,“ vzpomíná pro Aha! Zuzana Šuláková. „Doma působila skromně a tiše, ale v okamžiku, kdy vkročila na pódium, tak se rozjela. Jakmile mohla zpívat pro davy lidí, tak byla ve svém živlu. A právě z toho čerpala i veškerou energii,“ vysvětluje dcera, která je také zpěvačka. Dokonce svou slavnou maminku nahradila ve skupině Fleret.

„Srovnávání se asi nikdy nezbavím, tak to holt je. Kolikrát se mi dokonce i stalo, že jsem vyšla v kroji ze šatny a mnozí si mysleli, že proti nim jde mamka!“ usmívá se Zuzana. „Samozřejmě mi to absolutně nevadí, ba naopak, lichotí mi to. Mamka totiž byla jedinečný člověk a jedinečná zpěvačka,“ zdůrazňuje Zuzana. Už 20. července vystoupí s Fleretem na festivalu v Zádveřicích u Vizovic. Tam na valašskou královnu lidové písně společně zavzpomínají. „Těším se. Myslím, že to bude velký zážitek ve všech směrech,“ dodává Zuzana Šuláková.

Jarmila Šuláková(†87) si zazpívala naposledy před kamerou Blesku! Dva měsíce před smrtí!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.