bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Haula se po zranění do Vegas nevrátí. Rytíři ho vyměnili do Caroliny

28. června 2019, 6:00

Jan Vojkůvka

Osmadvacetiletý Fin Erik Haula nebude pokračovat od nové sezony ve Vegas. Golden Knights vyměnili jednoho ze strůjců úspěchu z premiérové sezony do Caroliny, za což na oplátku získali Nicolase Roye a podmíněnou volbu v pátém kole draftu 2021.

Hokejový útočník Erik Haula prožil pohádkovou sezonu 2017/18, v níž spolu s Vegas Golden Knights dokráčel až do finále Stanley Cupu. Na úspěchu se podílel nemalou měrou, naopak, prožil životní rok. Jeho kariéru však zbrzdilo vážně zranění kolene, a prakticky celý minulý ročník promarodil. Až se příště postaví na led k soutěžnímu utkání, dres Zlatých rytířů na hrudi neponese.

Haula by totiž vyměněn do Caroliny, která dál pokračuje v posilování svého kádru ještě před začátkem trhu s volnými hráči. 

Finský útočník stihl odehrát v uplynulé sezoně jen 15 zápasů, než se v listopadu v utkání proti Torontu zranil a kvůli kolenu vynechal zbytek ročníku. Během 15 zápasů dal dvě branky a přidal pět asistencí.

„Erik je zkušený a nadaný hráč, který prokázal svou vysokou produktivitu nejen při hře pět na pět, ale i v přesilovkách,“ těší Dona Waddella, generálního manažera Caroliny. „Očekáváme, že by měl být připraven naskočit hned na začátku tréninkového kempu.“

Osmadvacetiletý útočník zaujal zejména svými výkony v sezoně 2017/18. Tehdy v 76 zápasech nastřílel 29 branek a přidal 26 asistencí.

U Vegas měl podepsanou celkem tříletou smlouvu v hodnotě 8,25 milionů dolarů. Pro působení v Carolině mu bude platit už jen poslední rok z tohoto kontraktu, po němž se stane nechráněným volným hráčem. 

Vegas výměnou získali dvaadvacetiletého Nicolase Roye, jenž v uplynulé sezoně naskočil do 6 zápasů v NHL. V nižší AHL odehrál 69 utkání s bilancí 17 branek a 19 asistencí. S 15 body se ovšem výrazně podílel na úspěchu Charlotte v honbě za Calder Cupem, tedy titulem v American Hockey League.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.