Konec června je na Teplicku ve znamení festivalů a slavností
Do Proboštova se můžete v sobotu vydat na country-folkový festival Vochomůrka Fest. Ilustrační foto
Co se chystá

Teplicko - Na poslední dny školy a června je připraveno na Teplicku hned několik velkých a lákavých akcí. Kromě festivalů i různé slavnosti, které nabízejí programy, z nichž nebude jednoduché si vybrat.

Do Košťan můžete v pátek 28. června dorazit na WOODSTOCK KOŠŤANY, který začne v 16 hodin u košťanské Sokolovny. Vystoupí bílinská kapela Dobrý pocity, košťanská skupina Lucie, která oslaví 50 let od svého založení. Představí se další košťanská kapela Lucián, ústecký Ferit a pražská Lucie Revival. Akci bude moderovat Ruda Spousta, o zábavu nebude nouze a vstupenky jsou slosovatelné.

V 17 hodin začnou dvoudenní Hrobské slavnosti, s podtitulem Století vynálezů, století páry. Akce se koná ke 425. výročí povýšení Hrobu na Královské horní město Rudolfem II. V pátečním programu vystoupí Dědkové z Kentucky, 11 Strings Hell and Kiti nebo mostecká rocková formace Penál. Večer uzavře ve 21 hodin akce s názvem Rudolf II a průvod za Golemem, na kterou místní dorazí v maskách mnichů a jeptišek. V sobotu 29. června zahájí oslavy v Hrobu ve 14 hodin průvod centrem (od podia k podiu). Na podiu se představí místní skupiny a spolky, hudební uskupení Frajerky z galerky, sokolský slet, soutěž Hrobský koláček, chomutovská kapela Úlet, skupina Big Band Bonit a o finále se postará Divadlo V Pytli a kolínská společnost Poprávu.

V sobotu 29. června vypukne ve 14 hodin folk a country festival Vochomůrka Fest v Proboštově. O báječnou zábavu se postarají skupiny Tennessee z Proboštova, žatecký Průvan a Blues Gin, dubská kapela Na poslední chvíli, bílinsko-kostomlatský Křáp, teplický Furyant a poslední vystoupení bude patřit skupině Michal Tučný Revival. Kromě toho zatančí svůdné tanečnice, skupina Mix Dance, svými výkony nadchne mistr biče Pavel Votápka a pro dokreslení atmosféry nebudou samozřejmě chybět ani koně. A stejně jako na poslední slavnosti, zajistilo vedení obce i na tuto akci dopravu mezi Teplicemi a Proboštovem turistickým vláčkem Humboldt zdarma.



V Letním amfiteátru Kyselka v Bílině začne v 15 hodin jeden z největších hudebních zážitků léta, 14. mezinárodní festival Roots & Blues. Uslyšíte britského zpěváka, písničkáře a kytarového virtuosa Justina Lavashe, který spolupracoval například s Lenkou Dusilovou. Po něm zahraje maďarská jazz-bluesová formace Gébert – Ulbert Project, bude následovat vystoupení rakousko-německého folk-bluesového dua Sir Oliver Mally & Peter Schneider. Oliver Mally patří k nejvýznamnějším bluesovým interpretům v Rakousku a Peter Schneider je v Německu považován za jednoho z nejlepších bluesových kytaristů. Českou hudební scénu bude zastupovat nejlepší hráč na foukací harmoniku u nás, Charlie Slavík. Představí se s projektem Charlie Slavík Revue a zahraje svižné jamb blues. Večerní blok zahájí australský kytarista Gwyn Ashton, který patří ke světové muzikantské špičce. V závěru festivalu pak vystoupí chorvatská blues-rocková kapela Riccardo Staraj & Midnight Blues Band.

A další velké akce už jen telegraficky. Do Rtyně nad Bílinou můžete v sobotu zamířit na Rtyňské slavnosti, které začnou ve 13 hodin a na programu mají takové hudební lahůdky jako je třeba Gwyn Ashton nebo Karel Kahovec. Případně můžete zvolit Zabrušany, kde se od 14 hodin konají Zabrušanské slavnosti s podtitulem Cirkus je tady! Na programu je například Kapela Voice nebo Greenhorns s Honzou Vyčítalem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru