28. června 2019 • 18:04

Další medaile na Evropských hrách! Skeetaři Šumová s Tomečkem brali bronz

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká výprava na Evropských hrách získala další střeleckou medaili. Skeetaři Barbora Šumová a Jakub Tomeček porazili v duelu o bronz v soutěži smíšených družstev britský pár Amber Hillová, Ben Llewellin. Základní část souboje skončila nerozhodně 32:32, rozstřel česká dvojice vyhrála 4:3.



"Oba dva jsme chtěli uspět hlavně individuálně, ale tohle je perfektní náplast, když se to nepodařilo. Je to alespoň náhrada za kov, který mohl být ve čtvrtek," řekl Tomeček, jemuž v předešlém závodě skeetařů chyběl jeden zásah k postupu do finále.

Sportovní střelci se v Minsku postarali už o sedmý cenný kov, celkově jich má výprava jedenáct. Do bojů o medailové umístění postoupil také pistolářský tým Anna Dědová, Martin Strnad, ale v poslední střelecké disciplíně her obsadil čtvrté místo.

Od medaile dělily českou dvojici necelé tři body, o které byli lepší pistoláři z Ukrajiny. Strnad předtím v Minsku těsně nedosáhl na úspěch ani v rychlopalné pistoli: ve středeční kvalifikaci skončil sedmý, za finále a ziskem olympijského místa zaostal o jediný bod.

O lepší výsledek dnes Čechy připravily technické problémy se Strnadovou pistolí. "V průběhu závodu se mi začala měnit váha na spoušti. V závodě jsem s tím bojoval, ve finále jsem bohužel dal v nejnevhodnější chvíli jedničku a to nás stálo postup," řekl Strnad.

Bronzoví skeetaři Barbora Šumová (vlevo) a Jakub Tomeček (vpravo) během Evropských her 2019 v Minsku
Bronzoví skeetaři Barbora Šumová (vlevo) a Jakub Tomeček (vpravo) během Evropských her 2019 v Minsku

Šumová s Tomečkem do souboje o bronz postoupili ze čtvrtého místa, když dokázali zasáhnout 139 ze 150 terčů. Britové byli o čtyři zásahy lepší a i v duelu o medaili většinou vedli. V závěru ale chybovala Hillová a Češi toho dokázali využít.

"Říkali jsme si, že je to spíše exhibice než závod. Brali jsme to na pohodu, užívali jsme si to. Úplně nám to nevycházelo, dělali jsme zbytečné chyby, které kdybychom neudělali, tak jsme mohli jít o zlato, což by bylo podstatně jednodušší," uvedl Tomeček, jehož zaskočil i formát soutěže.

"Mysleli jsme si, že půjdeme do klasického finále a budeme bojovat v šesti. Nakonec nám řekli, že jsou jen souboje o medaile, a nám spadl kámen ze srdce, že jsme byli čtvrtí a dostali šanci. Bára byla skeptik, moc si nevěřila, ale řekli jsme si, že můžeme jen překvapit," řekl Tomeček. "Mně finále celkově moc nevychází, tak jsem myslela, že to bude problém. Kuba mě ale podržel, jak s terčema, tak psychicky, a nakonec to dopadlo," řekla Šumová.

Z vítězství se radovala italská dvojice Chiara Cainerová, Gabriele Rossetti, kteří ve finále porazili krajany Dianu Bacosiovou a Riccarda Filippelliho. I jejich souboj musel rozhodnout dodatečný rozstřel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud