Hotový pokrm může být buď přílohou nebo hlavním chodem. Na léto ke grilování je ideální. 

06-c25cc258cerven-1494972

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: cca 15 minut

Ingredience:

  • 1 menší květák nebo 1/2 většího
  • 1 hrnek nakrájených rajčat
  • 1/2 velké salátové okurky
  • 3 stonky jarní cibulky
  • 1 hrnek najemno nasekané petrželky
  • 1/4 hrnku nasekaných mátových lístků
  • 1-2 stroužky česneku
  • 3 lžíce čerstvé šťávy z bio citrónu
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 lžičky čerstvě namletého pepře
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • špetka himalájské soli

Postup:

Nalijte do hrnce vodu a přiveďte k varu. Mezitím si květák si očistěte kartáčkem na zeleninu. Pokrájejte na větší růžičky a vložte do mixéru. Pulzujte maximálně 5 vteřin nebo dokud nezískáte podobu rýže. Opravdu to zabere jen pár sekund.

Připravenou květákovou rýži vložte do vroucí vody a vařte 2-3 minutky. Poté hned sceďte a nechte vystydnout. Zatímco vám bude květáková rýže stydnout, nakrájejte si rajčata, okurku, jarní cibulku, petrželku, mátu. Vylisujte si česnek a vymačkejte šťávu z citrónu.

Květákovou rýži si přendejte do mísy. Zamíchejte do ní olivový olej, citrónovou šťávu, česnek, pepř a sůl. Přímíchejte připravená pokrájená rajčata, okurku a cibulku. Na závěr vmíchejte petrželku, mátu a chilli vločky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang