Hlavní obsah

Uruguay - Peru 0:0, 4:5 po pen.Suárez selhal, a tak Uruguay senzačně končí

Fotbalisté Uruguaye na turnaji Copa América končí. Ve čtvrtfinále prohráli s Peru 4:5 na penalty poté, co utkání skončilo po devadesáti minutách bez branek. Jako jediný z deseti exekutorů pokutových kopů neuspěla hvězda Barcelony Luis Suárez, který kopal jako první ze všech hráčů. Peru se v semifinále utká s chilskými obhájci prvenství, druhou dvojici tvoří domácí Brazílie a Argentina.

Foto: Eraldo Peres, ČTK/AP

Luis Suárez (vlevo)opouštěl hřiště v slzách.

Článek

Favorizovaní Uruguayci, patnáctinásobí vítězové jihoamerického šampionátu, se od začátku hnali za gólem, ale po úvodní Suárezově šanci dvakrát selhal Cavani. Útočník PSG nejprve poslal odražený míč vysoko nad břevno odkryté branky a pak jeho sólo zneškodnil brankář Gallese. De Arrascaetův gól mezitím neplatil kvůli ofsajdu přihrávajícího Nándeze.

Po změně stran přestřelil peruánskou branku také Godín a videorozhodčí kvůli ofsajdu odvolal Uruguayi góly Cavaniho a Suáreze. Na druhé straně hráči Peru za celých 90 minut nedonutili brankáře Musleru ani k jedinému zákroku, všechny jejich střely mířily mimo.

Foto: Ricardo Mazalan, ČTK/AP

Uruguayský fotbalový útočník Luis Suárez (vlevo) v hlavičkovém souboji s Luisem Advinculou z Peru.

Penaltový rozstřel začal Suárezovým nezdarem, barcelonský útočník napálil jen padajícího brankáře. Pak už se oba gólmani snažili marně, dalších devět střelců nezaváhalo a nečekaný peruánský postup zpečetil Flores.

Ve čtvrtfinále Copy América tak dokázala skórovat pouze Argentina, která porazila Venezuelu 2:0. Také oba zbývající zápasy skončily bez branek a Chilanům i domácím Brazilcům vynesl postup penaltový rozstřel.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Uruguayský útočník Luis Suárez jako jediný neuspěl v penaltovém rozstřelu.

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky ve fotbale v Brazílii:
Čtvrtfinále:
Uruguay - Peru 0:0, pen. 4:5
Penaltu proměnili: Cavani, Stuani, Bentancur, Torreira - Guerrero, Ruidíaz, Yotún, Advíncula, Flores. Penaltu neproměnil: Suárez.

Reklama

Související témata: