Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Karma je zdarma. Vysmíval se Liverpoolu a od té doby chodí Suárez jen od porážky k porážce

Sport

  14:00
salvador - Spěchal, aby se po květnové operaci kolena dostal do formy, ale očekávání uruguayský kanonýr Luis Suárez nenaplnil. Barcelonský fotbalista v sobotním čtvrtfinále v rozstřelu jako jediný neproměnil penaltu a zatímco se Peruánci radovali ze senzačního postupu, opustil Copu América v slzách.

Brečící Luis Suárez po neproměněné penaltě ve čtvrtfinále Copa Amériky. foto: ČTK/AP

Americké fotbalistky nechtějí jít k Trumpovi. Ten je zve bez ohledu na výsledek

„Strašně ho to vzalo. V rozhodující chvíli selhal, ale to je fotbal, to je život,“ řekl Edinson Cavani, Suárezův spoluhráč v útoku nejúspěšnější země v historii jihoamerických šampionátů. 

Završila se tak Suárezova karma. Letos v dubnu se během úvodního semifinále Ligy mistrů smál do obličeje Andymu Robertsonovi z Liverpoolu po výhře jeho Barcelony 3:0.

Liverpool, tedy bývalý Suárezův klub, však v domácí odvětě vyhrál 4:0 a Suáreze a spol vyřadil. Barcelona pak neuspěla ani ve finále španělského Královského poháru, když prohrála s Valencií 1:2.

A nyní nedosáhne ani na triumf v Copa Américe.

Uruguay vyhrála titul patnáctkrát, poslední ale už před osmi lety. Ve čtvrtfinále s Peru dali Suárez a spol. v základní hrací době tři góly, ale všechny byly po konzultaci s videem odvolány. 

Peruánci nevystřelili na branku ani jednou. Suárez, nejlepší střelec reprezentace, rozstřel začal a padající gólman Pedro Gallese jeho střelu zastavil břichem.

„Podržel nás v rozhodující chvíli,“ radoval se kouč Ricardo Gareca, jehož tým prošel do play off ze třetího místa ve skupině. Uruguay „céčko“ vyhrála, v sobotu ale její sen v brazilském Salvadoru skončil.

„Fotbal není o zásluhách. Penalty zvládli lépe,“ konstatoval obránce Diego Godín. „Neuznali nám tři góly. Nevyužili jsme tlak, šance, nedali potřebný gól,“ konstatoval. 

Zklamaný Luis Suaréz po vyřazení s Francií
Edinson Cavani utěšuje zklamaného Lusie Suaréze.

Ofsajd zmařil radost střelcům Suárezovi, Cavanimu i De Arrascaetovi.

Peru ve středu vyzve obhájce titulu Chile. O den dříve si to rozdají Brazílie a Argentina s Lionelem Messim. Pokud by Argentinci dosáhli až na trofej, vyrovnají rekord Uruguaye.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...