Janek Rubeš, Honza Mikulka – Honest Guide Praha

Jsem z Moravy, ale Prahu mám moc ráda. Jezdím tam aspoň dvakrát do roka a užívám si atmosféru velkoměsta. Jak jsou děti větší, beru si sebou vždy jedno, ať poznávají svět. Díky úžasné kamarádce mám přespání zdarma. Bonusem je, že si k tomu ještě skvěle pokecám a vždy se snažím navštívit divadlo, aby byla nějaká kultura. I když už čtvrtým rokem zde máme nový kulturák, a tím pádem i divadlo tady na vesnici a můžu říct, že zde jezdí skvělé divadelní soubory.

honest guide

Proto mě velmi zaujala tato kniha. Přiznám se, že znám hlavní pražské památky, a za ty roky jsem si říkala, že by to chtělo něco nového. Tato kniha mě inspirovala. Určitě některé místa navštívím a už brzy. Za týden jedeme čtyři rodiny do Prahy na víkend. Bude nás sedmnáct lidí a těším se, že naplanujeme skvělé procházky.

Kniha je nádherně graficky zpracována. Na první straně je mapa s čísly a na dalších stránkách je vysvětleno, co se na tom čísle nachází. Na jedné straně určitého místa je popis a na druhé straně je foto. Není to obyčejný popis, ale kouzelný. S jemným vtipem a bystrým jazykem je zde řečeno, čím je místo výjmečné. Jsou tu restaurace, místa, kavárny a dokonce i jídlo.

Tak namátkou vám řeknu, co je pod číslem 22. Je to pivo. Ano, dozvíte se, kde v centru zajít na pivo za 35 korun. Jasně, že tam narazíte i na pivo za 150 korun, ale to hezky necháme cizím turistům, kteří na to mají. S mým platem si opravdu raději najdu pivo levnější a stejně dobré. Dokonce se zde dovíte, kde si dát nejlevnější pivo v Praze s tou nejlepší atmosférou. Myslím, že se tam taky zajdeme podívat.

Kniha se mi moc líbí. Je lákavá a už se moc těším, jak ji vytáhnu ve vlaku směrem do Prahy a budeme plánovat. Vřele doporučuji.

Hodnocení: 100%

Více infa: https://www.albatrosmedia.cz/tituly/50466309/honest-guide/

Foto: Nakladatelství Cooboo