Konec přehřátých učeben. Purkyňova volí slunolamy

Purkyňova volí slunolamy
TISKOVÁ ZPRÁVA
 

 
 

Vyškov, 1. července 2019 – Téměř každý má rád byt nebo třeba kancelářské prostory příjemně prosluněné. Nikdo nechce trávit většinu svého času v místnosti, do které nedopadají sluneční paprsky. Jsou ovšem měsíce, kdy bývá vedro nesnesitelné a slunečního záření je jednoduše moc. Tehdy pomáhají nejrůznější stínící systémy, včetně těch venkovních. Stále oblíbenější jsou i takzvané slunolamy. Právě pro ně se rozhodlo vedení Základní školy Purkyňova.

 

V případě příspěvkových organizací města jde o první vlaštovku. Aktuálně proběhl výběr firmy, která se postará o instalaci pevných hliníkových slunolamů. Osadí je na stávající ocelové konzoly, které jsou na místě od zateplení školy. „Jedná se o moderní a poutavý architektonický prvek zajišťující ochranu proti slunečnímu záření, který zabraňuje přehřívání oken. Samozřejmě nechceme, aby žáci například v červnu trávili výuku v přehřátých místnostech. Slunolamy příznivě ovlivňují světelný tok do interiéru. Investice je rozdělená do tří etap na období 2019 až 2021. Logicky bude probíhat vždy o letních prázdninách, aby stavební ruch nezasahoval do vyučování. První pavilon se tedy montáže slunolamů dočká již letos,“ oznámila místostarostka Vyškova Karin Šulcová.

 

Nejvhodnější nabídku na dodávku a montáž vnějšího pevného systému protisluneční ochrany s lamelami z protlačovaného hliníku podala uherskohradišťská firma MTSun, s. r. o., a to za cenu zhruba 1 milion a 855 tisíc korun včetně DPH.

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 1.7.2019 / 1.7.2019

Počet návštěv: 514
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém