Letní magazín jihočeského studia

Letní magazín jihočeského studia

V Letním magazínu z českobudějovického studia Jan Neumann si představíme tři organizace, které se v jihočeské metropoli věnují psychicky i tělesně postiženým dětem i dospělým. Nahlédneme do Střediska Rané péče, Fokusu a 1. sociálního družstva Vlna premiérově v pondělí 1. července 2019 od 20.15.  

nebudme_slepi_cernobily_svet2S českobudějovickým Střediskem Rané péče jsme se už na Proglasu blíže seznamovali, proto v tomto pořadu jsme pouze připomněli, že v v červnu 2019 oslavilo pětadvacet let od svého založení. Výstavu Nebuďme slepí! k čtvrtstoletí fungování střediska, prodlouženou do konce července 2019, koncipovala Barbora Matulová (na úvodním snímku a fotce vpravo jsou její černobílé kresby) a právě v minirozhovoru s ní jsme téma pomoci handicapovaným dětem na jihu Čech otevřeli.

fokus_tymMagazín pokračuje sondou do Fokusu, organizace podporující lidi s duševním onemocněním. Ke slovu se dostane jeho provozní ředitelka Zdeňka Kuviková, pracovní terapeutka a pracovnice vztahů k veřejnosti Věrka Michalicová a v neposlední řadě i terénní pracovnice Lucie Troupová.

socialni_druzstvo_vlnaNakonec po rozhlasových vlnách navštívíme i 1. sociální družstvo Vlna, které koncem června otevřelo své dveře veřejnosti. Hovořit budeme jak se zaměstnanci dílen: panem Petrem, paní Lenkou a panem Radkem, tak i s vedením družstva Ludmilou a Jaroslavem Klabouchovými. Že poctivá práce vrací člověku důstojnost, potvrdí nejen zaměstnanci Vlny, ale i pracovníci Fokusu.

Neziskové organizace, které spatřují zisk v pomoci duševně či tělesně handicapovaným, navštívila v Českých Budějovicích Jitka Skřičková a zachycené rozhovory a reportáže pro vysílání připravila formou magazínu. Technicky spolupracoval Jaroslav Topinka. Hudební linku pořadu tvoří Eric Clapton s pasážemi vybranými ze songů Tears in heaven a Layla. Po premiéře bude pořad k poslechu kdykoliv online z audioarchivu Proglasu.   

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Darujte Proglas!