Frintová byla v kanadském závodě mistrovství světa šestnáctá

Frintová byla v kanadském závodě mistrovství světa šestnáctá

Česká triatlonistka Vendula Frintová si v závodě mistrovství světa (WTS) připsala další umístění v elitní dvacítce. V Montrealu vybojovala v sobotu 29. června 16. místo. Zvítězila Američanka Katie Zaferesová, která prožívá fantastickou sezonu.

Ve druhém největším městě Kanady se závodilo na distancích sprint triatlonu. Po 750 metrech plavání v jednom z kotvišť v Řece svatého Vavřince se triatlonistky vydaly na dvacetikilometrovou cyklistiku rozloženou do pěti okruhu v ulicích staré části Montrealu. Pětikilometrový běh pak lemoval řeku.

Vendula Frintová vyplavala na osmnácté pozici se ztrátou 28 sekund na nejrychlejší Brazilku Vittorii Lopesovou. Na kole pak jezdila ve skupině pohybující se na 18. až 29. pozici, přičemž čelo závodu tvořila šestičlenná skupina závodnic s náskokem, který postupně narostl až na dvě a třičtvrtě minuty.

Do běžecké části tak česká reprezentantka vstupovala z 21. pozice. V průběhu pětikilometrového běhu se ale jako vždy dokázala propracovat na lepší příčky – cílem proběhla jako šestnáctá. Na vítěznou Američanku Katie Zaferesovou ztratila 2 minuty a 41 sekund.

Stříbro si z Montrealu odvezla Britka Georgia Taylor-Brownová, bronz její reprezentační kolegyně Jessica Learmonthová.

Vendula Frintová tak v seriálu mistrovství světa navázala na 15. místo z Abú Zabí, 17. místo z Bermud a 12. místo z Jokohamy. World Triathlon Series bude pokračovat o víkendu 6. a 7. července v Hamburku.

Výsledky

Mistrovství světa, Montreal, 29. června 2019
Ženy: 1. Katie Zaferesová (USA) 58:15, 2. Georgia Taylor-Brownová (V.Brit) 58:26, 3. Jessica Learmonthová (V.Brit) 58:49 … 16. Vendula Frintová 1:00:55

Kompletní výsledky najdete zde.

Text: ČTA | Foto: ČTA