Reprezentanta Schicka se podle německých médií pokusí získat Dortmund, zájem mají i jiné kluby

Útočník Patrik Schick by mohl zamířit z AS Řím do Dortmundu, jehož zájem o českého fotbalového reprezentanta trvá. Situaci kolem českého reprezentanta sledují i kluby z Francie a Anglie.

Tento článek je více než rok starý.

Dortmund/Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Patrik Schick

Útočník Patrik Schick | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Německý vicemistr hodlá před další bundesligovou sezonou posílit ofenzivu a podle magazínu Kicker se zaměřil právě na třiadvacetiletého bývalého hráče Sampdorie Janov, Sparty a Bohemians 1905.

Sezóna byla náročná. Bohužel nedopadla úplně podle představ, řekl na reprezentačním srazu Schick

Číst článek

Zprávy o zájmu Borussie o Schicka, který má v reprezentaci na kontě 18 zápasů a osm vstřelených branek, už média přinesla v minulosti několikrát. Český útočník má nicméně v Římě smlouvu do roku 2022. Podle spekulací za něj zástupci AS předloni zaplatili Sampdorii 38 milionů eur (téměř miliardu korun).

Na Schicka údajně pomýšlely také Everton a Lipsko. Podle Kickeru se nyní mezi uchazeče o českého fotbalistu zařadily také přední francouzské kluby Marseille a Lyon.

Výhodou pro německý celek by ale mohl být fakt, že Schickův agent Pavel Paska v minulosti s Dortmundem několikrát úspěšně spolupracoval. Paska přivedl do Vestfálska v roce 1995 Patrika Bergera a v roce 2001 Jana Kollera s Tomášem Rosickým.

AS Řím naopak posílil šestadvacetiletý záložník Leonardo Spinazzola z Juventusu a do mistrovského turínského klubu naopak zamířil obránce Luca Pellegrini. Z Říma odešel také řecký zadák Kostas Manolas, který bude hrát za Neapol. Dosavadní klub za něj získá 36 milionů eur.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme