Satoranský změní v NBA dres. Na tři roky se upsal Chicagu

Jediný český zástupce v basketbalové NBA Tomáš Satoranský změní po třech letech působiště. První den přestupového okna se upsal na tři roky Chicagu, kde by si měl celkem vydělat 30 milionů dolarů (673 milionů korun). O přestupu informoval reportér serveru ESPN Adrian Wojnarowski.

Tento článek je více než rok starý.

Chicago (Aktualizováno: 18:28 1. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský při úspěšné smeči

Tomáš Satoranský při úspěšné smeči | Foto: Brad Mills-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Satoranský, který má za sebou tři sezony v NBA, si díky novému angažmá výrazně finančně polepší. Dosavadní tříletá nováčkovská smlouva mu zaručovala celkem devět milionů dolarů.

Satoranský se stal na začátku letní pauzy chráněným volným hráčem poté, co mu jeho stávající zaměstnavatel Washington Wizards předložil kvalifikační nabídku ve výši 3,9 milionu dolarů. Nyní se ale český reprezentant dohodl na smlouvě v Chicagu, které obsadilo v posledních dvou letech 13. místo ve Východní konferenci.

„Dozvěděl jsem se o zájmu Chicaga včera a veškerou svoji energii a soustředění jsem vkládal do toho, aby se to povedlo, protože jsem o to měl velký zájem. Ale nechtěl jsem se k tomu upínat, dokud to není hotové,“ uvedl Satoranský.

„Mám obrovskou radost a dává mi to velkou motivaci k další prácí a k další etapě mé NBA kariéry. Moc se na to těším. Mluvil jsem s trenérem a byl jsem z té konverzace nadšený,“ dodal český basketbalista.

O českého rozehrávače po vydařené sezoně měly podle zámořských médií zájem Dallas, Indiana, Orlando, Boston, ale také jeho dosavadní klub Washington. Wizards mu předložili kvalifikační nabídku ve výši 3,9 milionu dolarů, takže se Satoranský stal chráněným volným hráčem a Washington měl možnost nabídky od jiných týmů dorovnat.

„Děkuji svým spoluhráčům a fanouškům za poslední tři roky v hlavním městě. Moc si toho vážím. Ale je tady nová kapitola a jsem nadšený a hrdý, že jsem součástí Chicaga Bulls. Nemůžu se dočkat, až budu na kurtu v United Center,“ uvedl Satoranský na svém twitterovém účtu.

Zatímco ve Washingtonu pomohlo Satoranskému k větší porci zápasů dlouhodobé zranění Johna Walla, v Chicagu by měl mít snazší cestu k pozici prvního rozehrávače. Ve slavném týmu šestinásobných šampionů NBA, v jejichž dresu zářil v 90. letech minulého století Michael Jordan, se Satoranský setká i s nedávným spoluhráčem. V únoru z Washingtonu do Chicaga přestoupil křídelní hráč Otto Porter.

Český rozehrávač odehrál v poslední sezoně za Wizards 80 zápasů a zejména ve druhé polovině ročníku se po zranění největší hvězdy týmu Johna Walla stal stabilním hráčem základní sestavy. Celkem na hřišti strávil přes 27 minut na zápas s průměry 8,9 bodu a 5 asistencí.

First of all, thank you #DCFamily, my teammates, fans and all supporters for the last 3 years in the capital city. I appreciate it a lot ❤ But a new chapter is here and I am so excited and proud to be a part of #chicagobulls. Can't wait to be on a court at United Center!

18:31 – 01. 07. 2019

302 2988

mov, tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme