Podmínky pro rekreační sportování by se měly v Teplicích zlepšit
Teplice. Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Teplicím chybí atletický stadion, venkovní koupaliště, ale také třeba síť cyklostezek nebo online ovál. Dočká se město? Uspokojí potřeby každého z obyvatel? Nejspíš nikdy k plné spokojenosti všech. Přesto lze podle posledního předprázdninového zasedání teplických zastupitelů říct, že se blýská na lepší časy. Na téma možnosti sportovního vyžití totiž diskutovali zastupitelé v rámci projednávaného Plánu rozvoje a sportu, který předložila vedoucí příslušného odboru Radka Růžičková.

Povinnost obcí mít plán rozvoje sportu platí od loňského června. Jaroslav Kubera smysl nového nařízení zpochybnil. „My jsme sport podporovali i bez paní ministryně nebo pana Hniličky a do sportu dáváme jedny z nejvyšších částek.“ Michal Kasal mu oponoval. „V jiných městech se kromě sportovních oddílů dotuje mnohem více než v Teplicích i neorganizované sportování veřejnosti.“ Zastupitel připomněl návrh, který padl na zastupitelstvu, aby se otevřela sportoviště škol i pro veřejnost. Ten byl ale podle něj zamítnutý kvůli jejich možné devastaci.

Jaromír Kohlíček materiálu vytkl, že v něm postrádá mapky jednoduchých tras pro nejjednodušší pohyb, kterým je chůze, případně rekreační běh. „Když hosta z Aladina pošlete, aby si zaběhal v Zámecké zahradě, je otázkou, kudy se tam dostane.“ Kohlíček připomněl, že dřív byly označované podobné trasy čtverečky, napůl zelenými, napůl bílými a navrhl úpravu cest, užívaných k procházkám nebo k běhu. Pro příklad uvedl oblíbené trasy kolem Doubravky.

Podle primátora Hynka Hanzy je propagace oddychových míst ve městě dostatečná. „Co se týká běhání kolem Doubravky, tam má přednost páchník obecný (silně ohrožený druh brouka z čeledi vrubounovití – pozn. redakce). To znamená, že na cestičky nemůžeme nic navézt.“ V souvislosti s možností využívat sportoviště škol primátor poznamenal, že některá školská zařízení je sice pronajímají, ale jedná se o záležitost, která je plně v kompetenci ředitelů škol. „Není dost dobře možné otevřít brány školních hřišť a říct, dělejte si tu, co chcete!“

Zastupitel Pavel Tetřev zmínil, že se v nákladech několika miliónů chystá oprava hřiště u Základní školy Na Stínadlech. „Mluvil jsem s vedením školy, že bychom mohli jejich hřiště nabídnout po rekonstrukci i ke sportovnímu vyžití občanů.“ František Podroužek jeho myšlenku podpořil. „Je tu spousta dětí, které dojíždí z Teplic na atletický stadion v Bílině. Chápu, že se takový stadion nedá jen tak vybudovat, ale tohle by byla jedna z možností. Také k tomu, že by tu mohl vzniknout atletický klub.“
Jiří Štábl v závěru diskuse přiblížil přípravy vybudování cyklotras. Řekl, že jsou už v rozvinuté fázi a nyní je třeba projekt doladit se starosty okolních obcí. V rozpočtu jsou pode náměstka vyčleněné peníze jak na cyklotrasy, tak i na koupaliště. „Co se týče dráhy pro online bruslení, tam je potřeba nejdříve dořešit vhodné místo,“ uzavřel jednání Štábl.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru