bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto obchodovalo s Ottawou. Dres mění pět hráčů včetně Zajceva a Ceciho

1. července 2019, 16:14

Jan Vojkůvka

Toronto Maple Leafs a Ottawa Senators doladili ještě před otevřením trhu s volnými hráči zajímavou výměnu, která se týká hned pěti hokejistů. Z Toronta se stěhují obránce Nikita Zajcev s útočníky Connorem Brownem a Michaelem Carconem, opačným směrem pak putují beci Cody Ceci a Ben Harpur.

Spekulace, že se Nikita Zajcev bude stěhovat k rivalovi do Ottawy, se potvrdily. Ruský obránce toužil po výměně a dal své přání najevo už před měsícem. Dočkal se 1. července, kdy se stal součástí hromadné výměny mezi Torontem a Ottawou.

Zajcev, jenž odehrál v uplynulé sezoně 81 zápasů, ve kterých nasbíral 14 bodů, podepsal s Torontem v roce 2017 smlouvu na sedm let s průměrným ročním výdělkem 4,5 milionů dolarů, což v nadcházejících pěti sezonách budou vyplácet Senators. 

Spolu se Zajcevem Ottawa získala Connora Browna, osmadvacetiletého křídelníka, který má před sebou ještě jeden rok ze smlouvy na 2,1 milionů dolarů. K Senators se stěhuje i Michael Carcone, který nemá s NHL zkušenosti a je chráněným volným hráčem. 

Opačným směrem putuje pětadvacetiletý obránce Cody Ceci, jemuž po této sezoně vypršela smlouva a je chráněným volným hráčem. Toronto tak s ním bude moci vyjednávat o novém kontraktu. Vzhledem k tomu, že v uplynulé sezoně bral 4,5 milionů dolarů, nebude případná smlouva nijak levná. 

Benu Harpurovi zbývá ze současné smlouvy ještě rok, než se stane chráněným volným hráčem.

Generální manažeři obou týmů pracovali na výměně, podle informací, zhruba dva týdny a Zajcev s Cecim byli hlavními tvářemi tohoto obchodu. Pierre Dorion s Kylem Dubasem nakonec přibalili do výměny ještě další tři hráče.

S finálním dohodnutím obchodu se čekalo do pondělí kvůli tomu, aby se vyplatili bonusové doložky Zajcevovi s Brownem v celkové výši 3,5 milionů dolarů. Pro Ottawu by nemělo smysl, aby souhlasila s výměnou dřív, než tyto podpisové bonusy vyplatí jejich původní zaměstnavatel - tedy Toronto.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.