Hlavní obsah

Kämpf bude pokračovat v NHL v Chicagu, ve Vegas zůstává Nosek. Panarin míří do Rangers

Český hokejový útočník David Kämpf bude pokračovat v NHL v Chicagu. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Chomutova uzavřel nový dvouletý kontrakt celkem na dva miliony dolarů a nepřijde o start Blackhawks v pražské O2 areně, kde se představí 4. října na úvod sezony NHL proti Philadelphii.

Foto: Právo

Hokejový útočník David Kämpf na kempu hokejové reprezentace.

Článek

Klub v minulých dnech nepředložil Kämpfovi takzvanou kvalifikační nabídku, hráč tedy mohl být ode dneška po vypršení dvouletého dvoucestného kontraktu na 1,85 milionu dolarů k dispozici i ostatním klubům jako nechráněný volný hráč. Generální manažer Blackhawks Stan Bowman ale uvedl, že věří v dohodu a pokračování jeho angažmá, což se nakonec stalo.

Kämpf si v uplynulé sezoně připsal v 63 utkáních 19 bodů za čtyři góly a 15 asistencí. V ročníku 2017/18 v NHL debutoval a ve 46 utkáních zaznamenal 11 bodů za čtyři góly a sedm přihrávek. Na farmě v Rockfordu v AHL měl na kontě z 33 utkání základní části 18 bodů (7+11) a ve 13 kláních play off vstřelil jeden gól.

Kämpf se už od březnového potvrzení pražského duelu těšil, že zápas v české metropoli bude velká událost jeho kariéry. "Určitě je to velká věc jak pro mě, tak pro Česko. Doufám, že dorazí hodně lidí a všichni si to užijeme," řekl Kämpf tehdy pro NHL.com/cs.

Bojovat o NHL bude po jeho boku také útočník Dominik Kubalík, který po působení ve švýcarském celku Ambri-Piotta podepsal před měsícem s Chicagem nováčkovský roční kontrakt na 925 tisíc dolarů.

Ve Philadelphii jsou pod smlouvou jeden z lídrů Flyers Jakub Voráček a další útočník David Kaše, který zatím bojoval o první šanci v NHL na farmě v Lehigh Valley v AHL.

Na trhu volných hráčů získalo Chicago amerického útočníka Ryana Carpentera, který uzavřel tříletou smlouvu s ročním příjmem jeden milion dolarů. V uplynulém ročníku si připsal v 68 zápasech 18 bodů za pět branek a 13 asistencí.

Nosek se upsal na rok

Další český útočník Tomáš Nosek zůstává ve Vegas. Šestadvacetiletý odchovanec Pardubic se s Golden Knights dohodl na roční smlouvě na milion dolarů. Vegas sice nepředložilo Noskovi kvalifikační nabídku na nový kontrakt, takže se mohl dnes stát nechráněným volným hráčem, ale nakonec se s ním dohodlo na pokračování angažmá.

Loni Nosek uzavřel v polovině července s Vegas roční smlouvu na 962.500 dolarů a vyhnul se arbitráži. V uplynulé sezoně si v 68 utkáních připsal 17 bodů za osm branek a devět asistencí. V sedmi duelech play off nebodoval.

Nosek, který nebyl do NHL draftován, vstoupil na scénu nejlepší hokejové ligy světa jako hráč Detroitu. Před pěti lety podepsal s Red Wings dvouletý kontrakt, šanci v prvním týmu ale dostal až v sezoně 2015/16, a to jen v šesti utkáních. V roce 2017 si jej jako čerstvého vítěze Calderova poháru v AHL s Grand Rapids vybralo Vegas.

V NHL Nosek zaznamenal ve 152 zápasech 33 bodů za 16 branek a 17 asistencí. Ve 24 duelech play off přidal čtyři góly a dvě přihrávky. Z toho tři branky dal v nakonec neúspěšné pětizápasové loňské finálové sérii proti Washingtonu.

Panarin bude hrát za Rangers

Útočník Artěmij Panarin míří po skončení smlouvy v Columbusu v NHL jako nechráněný volný hráč do New York Rangers. Sedmadvacetiletý hráč uzavřel s klubem z Manhattanu sedmiletý kontrakt, který mu podle kanadské televizní stanice TSN vynese celkem 81,5 milionu dolarů.

Panarin byl v uplynulé sezoně s 87 body za 28 branek a 59 asistencí ze 79 utkání nejproduktivnějším hráčem Blue Jackets. V 10 utkáních play off přidal 11 bodů za pět gólů a šest přihrávek. Skončil mu dvouletý kontrakt celkem na 12 milionů dolarů.

Do NHL zamířil Panarin v roce 2015, kdy odešel z Petrohradu do Chicaga. V první sezoně v soutěži nasbíral v 80 zápasech 77 bodů a vstřelil 30 branek. Získal Calder Trophy pro nejlepšího nováčka. Celkem má na kontě v NHL 322 zápasů a 320 bodů za 116 gólů a 204 asistencí. V 27 duelech play off přidal 26 bodů (9+17).

Dallas získal útočníky Pavelského, Perryho a beka Sekeru

Tři výrazné posily získali na trhu volných hráčů v NHL hokejisté Dallasu. Stars angažovali dosavadního kapitána San Jose Joea Pavelského, dalšího útočníka Coreyho Perryho a slovenského obránce Andreje Sekeru. Perryho vyplatil ze smlouvy Anaheim a Sekeru zase Edmonton.

Čtyřiatřicetiletý Američan Pavelski mění dres v NHL poprvé a se Stars uzavřel tříletý kontrakt celkem na 21 milionů dolarů. V San Jose mu skončila pětiletá smlouva na 30 milionů dolarů. V uplynulé sezoně si Pavelski připsal v 75 zápasech NHL 64 bodů (38+26) a ve 13 utkáních play off přidal dalších devět (4+5).

Majitel stříbrné medaile z Vancouveru z roku 2010 má na kontě v NHL 963 utkání a 761 bodů (355+406). V play off zaznamenal ve 134 utkáních rovných 100 bodů (48+52) a stále čeká na zisk Stanleyova poháru. Sharks jej draftovali v roce 2003 až v sedmém kole na 205. pozici.

Stejně starého Kanaďana Perryho Anaheim před dvěma týdny vyplatil z posledních dvou let kontraktu, během nichž si měl vydělat 8,6 milionu dolarů ročně. Bude hrát také poprvé za jiný klub než Anaheim. S Dallasem uzavřel roční kontrakt na 1,5 milionu dolarů.

Perry po operaci kolene vynechal prvních pět měsíců minulé sezony a ve zbylých 31 zápasech si připsal jen 10 bodů. Anaheim opustil jako jeho rekordman v počtu odehraných zápasů (988), jako druhý nejlepší střelec (372 gólů) a třetí nejproduktivnější hráč (776 bodů).

Ducks si Perryho vybrali v roce 2003 v prvním kole draftu a o čtyři roky později slavil kalifornský klub dosud jediný zisk Stanley Cupu. Mimořádně úspěšný byl Perry i na mezinárodní scéně, v kanadském dresu vyhrál prakticky vše. Je juniorským i seniorským mistrem světa, dvojnásobným olympijským šampionem i vítězem Světového poháru. Členem Triple Gold Clubu se stal po MS 2016 v Rusku.

Třiatřicetiletý Sekera skončil v Edmontonu dva roky před koncem šestiletého kontraktu na 33 milionů dolarů. S Dallasem se dohodl na roční smlouvě na 1,5 milionu dolarů.

V uplynulé sezoně nastoupil za Oilers po operaci achillovky až v druhé polovině února a nasbíral ve 24 utkáních čtyři asistence. Bývalý hráč Buffala, Caroliny a Los Angeles má v NHL na kontě celkem 707 utkání a 236 bodů (45+191) a v 19 duelech play off má bilanci 2+2.

Duchene se upsal na sedm let Nashviillu

Kanadský hokejový útočník Matt Duchene se stal po vypršení smlouvy s Columbusem v NHL posilou Nashvillu. Osmadvacetiletý olympijský šampion ze Soči z roku 2014, dvojnásobný mistr světa (2015 a 2016) i vítěz Světového poháru v Torontu z roku 2016 podepsal s Predators sedmiletou smlouvu na 56 milionů dolarů.

Duchene v uplynulé sezoně odešel v únoru do Columbusu z Ottawy a připsal si v ní v základní části v 73 zápasech 70 bodů za 31 branek a 39 asistencí. V play off měl v deseti duelech průměr jednoho bodu na zápas (5+5). Skončil mu pětiletý kontrakt na 30 milionů dolarů.

V roce 2009 si jej vybralo jako trojku draftu Colorado. Duchene má na kontě v NHL 727 utkání a 547 bodů (232+315). V play off odehrál jen 18 zápasů a zaznamenal 16 bodů (5+11).

Floridu posílili Bobrovskij, Stralman či Connolly

Ruský hokejový brankář Sergej Bobrovskij se jako nechráněný volný hráč stěhuje v NHL z Columbusu do týmu Floridy. Panthers získali stejným způsobem také obránce Antona Stralmana (dosud Tampa Bay) a útočníky Brenta Connollyho (Washington) a Noela Acciariho (Boston).

Třicetiletý Bobrovskij uzavřel sedmiletý lukrativní kontrakt na 70 milionů dolarů. Tým Panthers hledá novou brankářskou dvojici, protože Roberto Luongo ve 40 letech ukončil kariéru a James Raimer byl vyměněn do Caroliny.

Bobrovskému v Blue Jackets vypršela čtyřletá smlouva na 29,7 milionu dolarů. Mistr světa z roku 2014, který působil i ve Philadelphii, má na kontě v NHL 457 zápasů, v kterých si drží průměr 2,46 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 91,9 procenta a udržel 33 čistých kont.

V 34 utkáních play off má průměr 3,14 gólu na utkání a úspěšnost 90,2 procenta. Předloni získal Bobrovskij Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL.

Dvaatřicetiletý Švéd Stralman uzavřel tříletý kontrakt na 16,5 milionu dolarů. Bývalý hráč Toronta, Columbusu a New York Rangers opouští Tampu Bay po pěti letech. V roce 2014 podepsal s Lightning pětiletou smlouvu na 22,5 milionu dolarů.

V NHL má Stralman na kontě 749 utkání a 242 bodů za 47 branek a 195 asistencí. Mistr světa z roku 2017 v play off zaznamenal ve 104 duelech šest gólů a 20 přihrávek.

Sedmadvacetiletý Kanaďan Connolly podepsal s Panthers čtyřletou smlouvu na 13 milionů dolarů. Někdejší hráč Tampy Bay a Bostonu strávil ve Washingtonu tři sezony a loni s Capitals získal Stanleyův pohár.

V NHL má bilanci 155 bodů za 79 branek a 76 asistencí z 427 utkání. V 38 duelech play off nasbíral 11 bodů za osm gólů a tři přihrávky. Vypršel mu dvouletý kontrakt s ročním příjmem 1,5 milionu dolarů.

Sedmadvacetiletý Američan Acciari se upsal Panthers na tři roky a vydělá si celkem pět milionů dolarů. V NHL si připsal ve 180 utkáních 31 bodů (18+13) a v 35 utkáních play off dalších sedm bodů (4+3).

Zuccarello se stal posilou Minnesoty

Norský útočník Mats Zuccarello bude hrát v NHL nově za Minnesotu. Wild získali jednatřicetiletého bývalého hráče New York Rangers po skončení jeho smlouvy v Dallasu. Zuccarello podepsal v novém působišti pětiletý kontrakt celkem na 30 milionů dolarů.

Jednatřicetiletý Zuccarello přišel do Dallasu z Rangers v únoru a nyní mu vypršel čtyřletý kontrakt celkem na 18 milionů dolarů. V této sezoně NHL si připsal v 48 zápasech 40 bodů za 12 branek a 28 asistencí. V 13 utkáních play off měl 11 bodů za čtyři góly a sedm přihrávek.

Do NHL se vydal 171 centimetrů měřící útočník, přezdívaný norský hobit, v roce 2010 ze švédského MODO Hockey. Celkem si připsal v základní části nejlepší ligy světa 511 utkání a 355 bodů za 114 branek a 241 asistencí. V 73 duelech play off přidal 42 bodů (15+27).

Do Minnesoty míří i americký útočník Ryan Hartman, který uzavřel dvouletou smlouvu celkem na 3,8 milionu dolarů. Čtyřiadvacetiletý bývalý hráč Chicaga, Nashvillu a Minnesoty v NHL sehrál 245 utkání a připsal si 89 bodů (42+47) a ve 13 utkáních play off má bilanci 2+1.

Pánik bude hrát za Washington

Slovák Richard Pánik míří v NHL do Washingtonu. Osmadvacetiletý útočník, který v letech 2006 až 2009 před odchodem do zámoří působil v Třinci, strávil poslední rok a půl v Arizoně, předtím hrál za Tampu Bay, Toronto a Chicago.

Pánik podepsal s Capitals čtyřletý kontrakt na 11 milionů dolarů. V uplynulé sezoně si připsal v 75 zápasech 33 bodů za 14 branek a 19 asistencí. Vypršela mu dvouletá smlouva na 5,6 milionu dolarů.

V NHL celkově odehrál 410 zápasů, vstřelil 75 gólů a přidal 84 přihrávek. V play off má na kontě 12 utkání a čtyři asistence.

Talbot bude chytat za Calgary, Smith odešel do Edmontonu

Brankář Cam Talbot bude v NHL nově působit v Calgary, kde by měl vytvořit dvojici s českým brankářem Davidem Rittichem. Jednatřicetiletý Kanaďan podepsal s Flames jako nechráněný volný hráč roční kontrakt na 2,75 milionu dolarů. Ritticha čeká v pozici chráněného volného hráče jednání o novém kontraktu.

Calgary naopak opustil sedmatřicetiletý Mike Smith, který uzavřel roční smlouvu na dva miliony dolarů s Edmontonem. Smith v uplynulé sezoně odchytal za Calgary 42 utkání v základní části a pět v play off. Rittich chytal v dlouhodobé soutěži 45 duelů a v bojích o Stanleyův pohár se do hry nedostal.

Talbot, který přišel v polovině února z Edmontonu do Philadelphie, působil v NHL i v New York Rangers. Mistrovi světa z roku 2016 skončil tříletý kontrakt na 12,5 milionu dolarů.

V 288 zápasech v NHL má průměr 2,60 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 91,5 procenta a udržel 20 čistých kont. V 15 duelech play off má průměr 2,48 gólu na utkání, úspěšnost 92,2 procenta a vychytal dvě nuly.

Reklama

Související témata: