Manětín obhájil český mistrovský titul Hry Plamen 2019

V pondělí 1. července 2019 ráno odstartovala pátá disciplína Mistrovství Česka Hry Plamen 2019, štafeta 4x60 metrů.

A bylo se na co dívat! Ačkoli teploměr ukazoval 26 °C, viděli jsme velmi kvalitní a vyrovnané výkony. Hned sedm družstev prolétlo dráhou v čase pod hranicí 40 vteřin! Nejlépe si vedla Borová (Moravskoslezský kraj) časem 37,72 s před Pískovou Lhotou (38,24 s) a Počepicemi (38,56 s).

Před závěrečnými požárními útoky tak mělo hned osm družstev šanci vybojovat některou z medailí. Navíc tři týmy měly stejný součet bodů za umístění v jednotlivých disciplínách.

Také na poslední disciplíně jsme byli svědky skvělých a velmi vyrovnaných výkonů. Všech patnáct týmů předvedlo časy v rozmezí čtyř sekund (21,30 s - 25,91 s). Ten nejrychlejší útok předvedl jihomoravský Mistřín před Manětínem (22,11 s) z Plzeňského kraje a středočeskými Počepicemi (22,23 s).

V celkovém hodnocení tedy obhájil prvenství a mistrem republiky ve Hře Plamen pro rok 2019 se stal Manětín, stříbro na svém prvním mistrovství vybojovali Počepice, a bronz putuje do Bludova.

Po skončení týmové soutěže se na start šedesátimetrové dráhy postavili jednotlivci v kategorii dívky a chlapci. Jejich úkolem bylo přeskočit překážku (dívky příčné břevno 70 cm vysoké a chlapci bariéru vysokou 150 cm), sebrat dvě hadice, překonat kladinu, spojit hadice, napojit na rozdělovač a s napojenou proudnicí doběhnout do cíle.

Nejprve se na dráhu postavilo 47 chlapců. Mistrem republiky v běhu na 60 metrů s překážkami se stal Zdeněk Sazeček (SDH Vědomice) před Jakubem Řehůřkem (SDH Kojetice) a Michalem Rakouským (SDH Chlumec n. Cidlinou).

V kategorii dívek nastoupilo 45 závodnic. Mistryní republiky se pro rok 2019 stala Michaela Adamcová (SDH Borová) před Julií Ondráčkovou z Pískové Lhoty a Barborou Hubálkovou z Lukavice. Všechny výsledky najdete zde.


Už v pátek 5. července  2019 začíná ve Svitavách Mistrovství České republiky dorostu v požárním sportu, kterého se zúčastní nejlepší týmy dorostenců a dorostenek z jednotlivých krajů. Představí se v disciplínách běh na 100 metrů s překážkami, štafeta 4 x 100 metrů, test z požární ochrany a požární útok. Závodit budou také nejlepší jednotlivci, dorostenci a dorostenky, ve věkových kategoriích mladší, střední a starší a to v disciplínách běh na 100 metrů s překážkami, test z požární ochrany a dvojboj.

(jč, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, SportovníListy.cz, foto: SH ČMS)