2. července 2019 • 14:25

Špionáž na ženském MS?! Američané v hotelu Angličanek, Neville se divil

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekanou předehru má semifinále světového šampionátu fotbalistek mezi Anglií a USA. Dva členové amerického týmu navštívili hotel svého soupeře v Lyonu, údajně proto, aby si prohlédli možné ubytování před finále. A podle britských médií se dostali i do míst, kde se aktuálně chystá družstvo kouče Phila Nevilla. Záměrně provedená špionáž? „Žádnou výhodu jim to nedá. Ale nevím, jestli je to zrovna podle etikety…“ podotkl trenér Angličanek.



O co ve sporu, který se před úterním duelem na Ostrovech hojně řeší, jde? Zatímco Angličanky v neděli trénovaly, dva zástupci amerického týmu přijeli do Lyonu a prohlédli si zázemí pětihvězdičkového hotelu Fourviere. Přitom prý nahlédli i do míst, kde se jejich semifinálový soupeř jinak připravoval. Američané si hotel chtěli projít kvůli stěhování v případě postupu do finále.

Trenér Anglie Phil Neville na informaci reagoval s údivem a vzkázal Jill Ellisové, trenérce USA, aby celou věc prošetřila. „Tohle není věc, kterou bych chtěl, aby členové mého týmu dělali. S naším hotelem jsem spokojený, doufám, že i oni ho užili. Já bych takhle nikoho neposlal, ale to je jejich problém,“ uvedl bývalý obránce Manchesteru United a Evertonu.

Američanky podle něj však žádnou výhodu stejně nezískaly. „Na samotný zápas to nemá vliv. Nejdřív jsem myslel, že je to vlastně celkem vtipné. Ale nevím, jestli je to zrovna podle etikety. Můj tým by něco takového neudělal,“ doplnil Neville.

Trenérka Američanek Jil Ellisová jakákoliv nařčení ze špionáže odmítá. „Myslím, že podobně přemýšlí každý. Musíte plánovat dopředu, je důležité dělat svou práci,“ vysvětlila dřívější hledání ubytování pro finále.

Oba celky zatím světovým šampionátem prochází bez zaváhání. Anglie vyhrála skupinu D, Američanky naprosto suverénně prošly „efkem“, když na závěr zničily Thajsko dokonce třináctigólovým debaklem. Ve vyřazovací části si pak poradily se Španělskem i domácí Francií, Angličanky zase vyřadily Kamerun a Norsko.

Semifinálová bitva je na programu v úterý večer, druhou dvojici v boji o medaile na ženském MS tvoří Nizozemsko a Švédsko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud