Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finalista Roland Garros Thiem skončil na Wimbledonu už v 1. kole. Bartyová postupuje

Cestu za vítězstvím na druhém grandslamu v řadě začala dobře. Vítězka Roland Garros Ashleigh Bartyová porazila 6:4, 6:2 Čeng Saj-saj z Číny. Světová jednička postoupila do druhého kola londýnského grandslamu za hodinu a 15 minut. Uspěli i držitel rekordních osmi titulů z londýnské trávy Švýcar Roger Federer, Španěl Rafael Nadal a německá obhájkyně Angelique Kerberová. Naopak čtvrtý hráč světa a finalista z Paříže Dominic Thiem prohrál s Američanem Samem Querreym 7:6, 6:7, 3:6, 0:6. Končí i Španělka Garbiňe Muguruzaová.

Ashleigh Bartyová
zdroj: REUTERS autor: Tony O\'Brien

Bartyová rychle vedla 3:0, jenže pak ztratila podání a Čeng Saj-saj vyrovnala. Další tři brejky favorizované třiadvacetileté Australanky ale zápas rozhodly.

Bartyovou mohou po Wimbledonu sesadit z postu jedničky tři soupeřky - Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Kiki Bertensová z Nizozemska, musejí ale dojít minimálně do semifinále. Další adeptka na světový trůn Naomi Ósakaová už z věhlasného turnaje na trávě vypadla.

"Je to trochu zvláštní (být světovou jedničkou), ale snažím se dělat to samé jako vždycky. Na tomhle skvělém turnaji je potřeba užít si každou minutu," řekla Bartyová.

Jednatřicetiletá Kerberová musela proti stejně staré houževnaté krajance Tatjaně Mariaové tvrdě bojovat o každý míč, nakonec světová pětka zvítězila 6:4, 6:3.

Postoupila také její loňská finálová soupeřka a sedminásobná šampionka Serena Williamsová. Sedmatřicetiletá Američanka zdolala 6:2, 7:5 o šest let mladší Italku Giulii Gattoovou-Monticoneovou, která v All England Clubu hrála poprvé.

Turnajovou dvojku Federera potrápil Jihoafričan Lloyd Harris víc, než se čekalo, wimbledonský debutant mu dokonce sebral úvodní set. Poté už ale na kurtu panoval favorizovaný Švýcar a za necelé dvě hodiny vyhrál 3:6, 6:1, 6:2, 6:2.

Třetí nasazený Nadal sice hned na úvod zápasu s Japoncem Juičim Sugitou přišel o podání, ale další brejk už soupeři nepovolil a zvítězil 6:3, 6:1, 6:3.

Finalista Roland Garros Thiem sice proti Querreymu získal úvodní tie-break, jenže druhou sadu stejným způsobem prohrál a ve čtvrtém setu dostal "kanára".

Muguruzaová se při loňské obhajobě loučila s Wimbledonem už ve 2. kole a letos dopadla ještě hůř. Hned na úvod turnaje ji zastavila až 121. hráčka světa Brazilka Beatriz Haddadová Maiová, jež zvítězila dvakrát 6:4.

Maria Šarapovová byla proti Francouzce Pauline Parmentierové dva míče od vítězství, ale nakonec kvůli zraněné šlaše v předloktí za stavu 0:5 v rozhodujícím setu vzdala. Ruská vítězka turnaje z roku 2004 se minulý měsíc vrátila na kurty po téměř půlroční zdravotní pauze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články