Na olympiádě dětí a mládeže se nejvíce dařilo krajským plavcům a gymnastkám

0
1230

36 medailí z Her IX. letní Olympiády dětí a mládeže 2019 si z Liberce odvezla výprava Ústeckého kraje. V pořadí všech zúčastněných krajů to stačilo pouze na 12. místo ze 14. Ústecká výprava si odvezla devět zlatých, 11 stříbrných a 16 bronzových medailí.

Oproti poslední letní olympiádě si krajští sportovci polepšili o tři medaile. Nejvíce se dařilo mladým plavcům, konkrétně Matyáši Ryšánkovi (tři zlaté a jedna bronzová) a Tomáši Moravcovi (jedna stříbrná a dvě bronzové), dále pak gymnastce Patricii Makovičkové (dvě zlaté, jedna stříbrná a jedna bronzová) a cyklistovi Adamu Seemanovi (jedna zlatá a stříbrná).

V soutěžích družstev byly nejúspěšnější zlaté skokanky na trampolíně a mezi kolektivními sporty chlapci U14, kteří si z basketbalového turnaje odvezli bronzové medaile. Výčet zlatých umístění ještě v atletice doplnila skokanka do výšky Karolína Chýlová a gymnastka Clarissa Čondlová.

„Olympiáda se povedla. Počasí vyšlo, jen pro některé sportovce, kteří závodili venku na slunci, bylo až velké vedro. Každopádně zisk 36 medailí je pro Ústecký kraj dobrým počinem,“ uvedla po skončení sportovního svátku Dagmar Waicová, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy.

Štafetu po Liberecku přebírá pro rok 2020 Karlovarský kraj, kde se vůbec poprvé v historii her uskuteční zimní varianta Olympiády dětí a mládeže.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!