• Velkomeziříčsko
  • Sport
  • Velkomeziříčský klub úspěšně reprezentoval na Mistrovství České republiky Spastic Handicap v Bílině

Velkomeziříčský klub úspěšně reprezentoval na Mistrovství České republiky Spastic Handicap v Bílině

IMG 0901V sobotu 29. 6. se konalo na atletickém stadionu v Bílině Mistrovství České republiky Spastic Handicap v atletických disciplínách. Velkomeziříčský klub reprezentoval Jaroslav Polívka, Bohumír Dvořák a Radek Coufal, který startoval na atletických závodech poprvé.

Za velmi teplého počasí vstoupili naši sportovci do technických disciplín v hodu oštěpem, dále následoval vrh koulí a poslední disciplína hod diskem. Nestárnoucí Jarda Polívka a Míra Dvořák předvedli své standartní výkony, Míra Dvořák si vybojoval 2. místo v hodu diskem a 3. místo ve vrhu koulí. Jarda Polívka díky vysoké třídě postižení si medaili z těchto závodů neodvezl. Překvapením byl Radek Coufal, který předvedl výkony z tréninku a ve všech disciplínách stanul na stupních vítězů. Největšího úspěchu dosáhl v hodu oštěpem, kdy porazil favorita z Brna a stal se v této disciplíně Mistrem České republiky Spastic Handicap pro rok 2019, 2. místo ve vrhu koulí a 3. místo v hodu diskem znamenalo pro Radka skvělou premiéru ve velkomeziříčském sportovním klubu. Na atletických disciplínách se výkony přepočítávají na body podle tříd postižení a podle bodu se zapisují výsledky.

Sportovní klub děkuje všem, kteří náš klub v roce 2019 finančně podporují MŠMT, městu Velké Meziříčí, Kraji Vysočina, Wiegel CZ žárové zinkování a obci Vídeň.

Mediálním partnerem je Velkomeziříčsko.

Jiří Charvát

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.