Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vaňkovka Fest pokračuje! Druhý týden festivalu má zábavu na svědomí Adéla Elbel nebo Fast Food Orchestra

PR článek

Druhý týden Vaňkovka Festu startuje už dnes! Tento týden bude převážně divadelní a filmový. Můžeme se těšit na divadelní představení, stand-upy, dokumenty i letní kino s Bolkem. Mezi tím vystoupí pár skvělých kapel a DJů, v sobotu si zajdeme na jógu a všechno to zakončíme skvělým drinkem z místního pojízdního baru. Těšíte se? Začínáme!

Máte rádi činohru? První večer, a to hned dnes, odpálí celý druhý týden Vaňkovka Festu divadelním představení divadla Prkno s názvem Mezi nebem a zemí. Dva manželské páry, realitní agent, návštěva maminky a rozepsaná kniha. To vše pod jednou střechou. Může to fungovat? Jsou zkrátka věci mezi nebem a zemí.

Autor: Pam Valentine
Režie: Vojtěch Orenič
Dramaturg: David Drozd
Překlad: Martin Fahrner
Scéna a kostýmy: Vojtěch Orenič
Hudba: Jakub Pachol

Osoby a obsazení:
Jack Cameron: Jaroslav Hemala
Susie Cameronová: Eva Jakubcová
Mark Webster: Zdeněk Stávek / Přemysl Hnilička
Simon Willis: Petr Vyskočil
Flic Willisová: Veronika Vítková
Marcia Bradshawová: Jitka Malíčková / Ivana Šmardová
Strážný Anděl: Klára Šťastná / Silvie Čechová

Dvě blondýny a kupa humoru

Středeční zábavu si na své triko vezme známé seskupení brněnských stand-up komiků z Na Mikrofon a jejich hostů. Těšit se můžete na výstupy "Blbé blondýny" Ivy Pazderkové, silnou kombinaci brněnských komiků Zbyňka Vičara nebo Pavla Tomeše a samozřejmě nebude chybět ani vždy duchapřítomná Adéla Elbel. 

Čtvrtek bude ve stylu SKA a reggae

Večer plný tance a pohodové hudby odstartuje Dr. Kary, který je jeden z nejrespektovanějších MCs na české reggae scéně! Začínal už v roce 1997 jako MC legendárního selektora Liquida A, následovalo hraní s DJkou Katchou či houseovým veteránem DJem Trávou. Nedá se vypočítat, s kým si Dr. Kary v průběhu let zazpíval. Namátkou stačí vyjmenovat takové veličiny jako je Kosheen, Transglobal Undeground, Dj Aphrodite, Panteon Rococo, Dr. Ring Ding nebo třeba Mad Professor. V průběhu let se Dr. Kary přidal k české ska-rocksteady stálici Fast Food Orchestra, se kterou procestoval Evropu a dostal se až do Brazilie. Svým „karysmatickým“ hlasem obohatil desky takových veličin jako jsou Polemic, nebo Sto Zvířat, ale koketoval i s hip hopem na deskách Indyho & Wiche, nebo Inside Kru.

S Dr. Karym i na Fast Food Orchestru

Ke Karymu se následně přidá i zbytek kapely. I když jdete na Fastfoody, o svoji figuru se rozhodně bát nemusíte. Kluci vám naservírují porci hudební show, se kterou jezdí po Česku i zahraničí už dlouhých 20 let. Za malou chvíli vás dostanou do varu a tanci se ubráníte jen ztěžka. Už po pár tónech propadnete rytmu reggae a nadšeně si zazpíváte o budoucí ranní kocovině. A na co se těšit dále? Kluci zahrají mimo jiné i hity z poslední z diskografie osmi desek těchto nomádů dálnic a parkovišťových life streamů, která nese název Struny. Deska je zároveň i podstatným mezníkem, kdy se kapela jednou a provždy rozhodla pro hraní v rodném jazyce. 

Dokumentární pátek v letním kině

Na pátek si organizátoři pro návštěvníky nachystali noc plnou dokumentů. Promítnou tři dokumentární filmy, které ukazují dnešní svět z různých pohledů. Jako první na plátně uvidíte norský snímek Na Sever od Slunce, který pojednává o surfařích za polárním kruhem. Tam na ně mnohdy krom vln, které ke svému sportu potřebují, čeká také halda odpadků. 

Druhý, pro změnu český dokument, povídá příběh s kontroverzním tématem. Film nese jméno Nemusíš s láskou, stačí s citem a řeší problematiku intimity lidí s hendikepem. 

Třetí páteční dokument přiletí z Anglie. Film Nerodič vypráví s britským přízvukem příběhy šesti různých lidí, kteří se snaží vychovávat své děti. Každý svým způsobem.

Rozšířl se nám tady takový nešvar

Vaňkovko-festový týden končí už v sobotu a přinese s sebou opět dopolední jógu s Nikol. Krom toho však ve večerním kině pod širým nebem nabídne kultovní snímek Pelíšky, který snad ani nemusíme představovat. Vodečku Staličnaju nedoporučujeme, ale na zvlažení hrdla se jistě k filmu bude hodit drink z přilehlých pojízdných barů nebo vychlazená dvanáctka od Pivo Pivo. Přejeme hezkou zábavu!

 

Autoři | Foto Vaňkovka Fest

Štítky Vaňkovka Fest, Elbel, Fast Food Orchestra, Pelíšky, DJ Kary, hudební skupina, zábava, rychlé občerstvení, Adéla Elbel, festival, divadelní představení, Martin Fahrner, Jack Cameron, Mark Webster, Přemysl Hnilička, Simon Willis, Veronika Vítková

Vaňkovka Fest pokračuje! Druhý týden festivalu má zábavu na svědomí Adéla Elbel nebo Fast Food Orchestra  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.