reklama

Ve Varech se vzpomínalo na Freddieho Mercuryho. Jakou scénu si střihl ve filmu Milan Šatník?

reklama

Komorník frontmana kapely Queen Freddieho Mercuryho a spoluscenárista filmu Bohemian Rhapsody Peter Freestone přijel do festivalových Karlových Varů na pozvání Frekvence 1. Při autogramiádě v Mall.czParku byl o jeho podpis velký zájem.

„Nikdy jsem si nemyslel, že film Bohemian Rhapsody bude tak úspěšný. Pamatuji si, jak při natáčení, prvním záběru jsme se po sobě podívali a už jsme věděli, že točíme něco speciálního. Ale nikdy nás nenapadlo, že film bude tak výjimečný a vyhraje Oscary,“ uvedl Peter Freestone a dodal, že Freddiemu bylo jasné, že se o něm bude mluvit a psát knížky, ale s filmem nepočítal.

Jediným Čech, který se ve filmu Bohemian Rhapsody objevil, je zpěvák Milan Šatník. „Byl to v scéně, kdy Mary Austin jede za Freddiem do Mnichova rozmlouvat mu partnerství s Prenterem. Jsem v partě kamarádů, kteří jsou u Freddieho na večírku. Ve filmu autoři nechali mé pravé jméno, takže ve filmu zní: „Milane, usaď naše hosty“.“

Peter Freestone byl na Milana Šatníka pyšný. „Byl jsem hrdý, když můj kamarád byl tam na film,“ řekl česky Peter a přiznal, že česky mluví, jen když musí.

Foto: Herminapress

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama