Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
3. 7. 2019 16:15 − 7024× − 11

Tak a teď si vás kůpím všecky, aj Tänaka

Mezi zájemce, kteří by rádi získali do svých služeb Otta Tänaka, se přidává i Hyundai motorsport.

S menší mírou nadsázky řečeno se zdá, že v Alzenau poctivě sledovali komiksový hit Avengers a rozhodli se složit si svůj takový tým superhrdinů. Thierry Neuville patří mezi absolutní špičku, letos se týmu upsal Sébastien Loeb a jak nyní informuje server autosport.com, Hyundai by rád zlákal i Otta Tänaka, který je letos průběžným lídrem šampionátu a může jen doufat, že se mu povede minimálně zopakovat loňskou poprázdninovou formu. Když si navíc vezmeme, že Hyundai má dále v sestavě vítěze soutěží MS Daniho Sorda, Andrease Mikkelsena a Haydenna Paddona, k nimž navíc pro Finskou rally angažoval Craiga Breena a v rámci juniorského programu funguje v určité formě Jari Huttunen, můžeme říct, že korejská značka opravdu nouzi o jezdce nemá. Ale čím víc jezdců, tím líp.

A jak se nechává Andrea Adamo slyšet, kdyby mohl, opravdu si kůpí všecky. "Kdybych na to měl peníze, tak bych najal všechny špičkové jezdce v šampionátu. Platí mi za to, abych vyhrál šampionát a ne abych dělal práci za promotéra," říká Ital ve službách Hyundai s odkazem na to, že nyní má (skoro) každý tým jednoho špičkového jezdce, což je skvělou reklamou pro MS. Ale Tänak je Tänak. "Pokud jde o jezdce Tänakova formátu, na jeho zaplacení musíte mít hromadu peněz a nevím, jestli jich mám k dispozici dostatek. Zatím se starám o jezdce, kteří pro mě loajálně pracují a v budoucnu se ukáže, co ještě může být. Nyní mám jezdce pod smlouvami s Hyundai. Sice je to někdy nahoru dolů, ale jak ukázala Sardinie, když s jezdci správě pracujete, nejen s nimi, ale se všemi v týmu, tak můžete vybojovat dobrý výsledek. Na druhou stranu ale nemůžete opomenout, že Tänak je kvalitní jezdec a jeden ze tří, kteří teď mají na to, aby jeli o titul," dodává Andrea Adamo.

Smlouva Estonce s Toyotou na konci roku vyprší, takže pro letošní přestupové šachy může být právě on tím, který rozhýbe všechny trejdy. Navíc se objevují náznaky, a teď budeme trochu jako soutěžácký bulvár, že vztahy mezi týmem a Tänakem poněkud ochladly po Rally Sardegna, kde jej o vítězství připravily technické problémy na poslední zkoušce. Zájem o Estoncovy služby má M-Sport, ale velmi se snaží též Hyundai, jenž by mohl být tou první volbou, kam by jezdec při případném přestupu šel. Jak vše ale dopadne si ještě budeme muset nějaký čas počkat a do té doby budeme moci sledovat druhou polovinu šampionátu, která slibuje napínavou bitvu tří jezdců o korunu nejrychlejšího muže sezóny 2019.

Komentářů celkem: 11
3. 7. 2019 17:001
0 0
Nejlepší vůz MS je Toyota ! Sice ta spolehlivost poslední dobou nic moc ale věřím ze kluci z Toyoty na tom zapracujou smajlík určitě i Tommi na to dohlídne smajlík Věřím že Ott zůstane u Toyoty smajlík
3. 7. 2019 17:422
0 0
Proč Hyundai nenasadí aspoň na nějakou rally čtvrtý auto ?
3. 7. 2019 18:153
0 0
Tanak neodejde. Když nebudu brát v potaz auto, tak kam by chodil, když tým Toyoty sídlí v Estonsku, Ott má malé dítě, a rodina je často rozhodující faktor.
3. 7. 2019 19:434
0 0
Jak toho Adama nemám vůbec rád, tak tohle je celkem chytré a aspoň pro Otta super zpráva. Adamo mu nabídne nesmysl a jestli ho toyota bude chtít udržet, tak mu bude muset taky nasypat. Což jim z budgetu ukroji dost, protože evidentně Toyota ho "neomezený" nemá smajlík
3. 7. 2019 21:485
0 0
Možná mě budete kamenovat, ale opět nabízím pomoc při pravopisné a stylistické úpravě článků.
4. 7. 2019 08:426
0 0
Já si zase myslím, že vyhraje Malcolm...smajlík. Spolu mají supr vztah a kdyby mu tehdá nedal ještě šanci, kdoví kde by Ott teď byl...Už vyrostl, takže mu to může splatitsmajlík. To bude ,,Otíku, pojď za náma domů''..smajlík
4. 7. 2019 08:557
0 0
Tom_crm, zrovna jsem si říkal, že bych to teď článekem s Paddonem vyzkoušel, ale když jsem ti psal na mail, co jsi uvedl v registraci, tak se to vrátilo jako nedoručené.
4. 7. 2019 09:138
1 0
Jak Adama nemam rád, tak to je přesně díky tomuhle chování. Co je na tom chytrého? Kdyby koupil všechny špičkové jezdce, tak by se zbylé automobliky stáhly a Hyundai by taky dlouho nebavilo vyhrávat, když by tam byly sám, takže by tam nakonec nezůstal nikdo. Úspěch toho sportu a množtví automobilek je právě ve vyrovnanosti a rozložení kvalitních pilotů, kdy každý občas shrábne nějaké vítězství. A ty souboje pak přitahují fanoušky a vítězsví pak mají nějakou váhu.
Jenže to lidi jako Adamo nezajímá - ty chtěj všechno vytěžit a vydojit pro svůj vlastní prospěch a že tim zahubí to, co je živí, to už je nezajímá. Pak se přesunou jinam a budou tam praktikovat to samé.
4. 7. 2019 11:499
0 0
Původně napsal kuře
Tom_crm, zrovna jsem si říkal, že bych to teď článekem s Paddonem vyzkoušel, ale když jsem ti psal na mail, co jsi uvedl v registraci, tak se to vrátilo jako nedoručené.
A kde bych našel, jaký mail tam mám uvedený, případně kam mohu poslat svůj mail, pokud by tam byl špatný?
4. 7. 2019 12:3710
0 0
napiš mě kdyžtak na mail, co je tady v kontaktech, ať tím neplevelíme tady
4. 7. 2019 16:0311 Upraveno 16:03
0 0
Pujde k M-sportu. Seb už musí litovat ,že odešel.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!