Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nechala je trpět ve vedrech a zmizela. Psi množitelky naříkají ve sklepě a v oknech

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
4. července 2019
06:00

Několik dní zavřené v domě nechala v těch největších parnech své psy množitelka Pavlína Dvořáková (25) ze středočeských Psár, na jejíž praktiky Blesk tlapky opakovaně poukazují. Na zoufale štěkající čivavy upozornili sousedé. Reportérky pak na místě zjistily, že zvířata jsou zabedněná na malém prostoru v tmavém sklepě.

Pavlína Dvořáková prodává nemocné čivavy bez průkazu. Její zvířata mají řadu vývojových vad, což Blesk tlapky už v minulosti zdokumentovaly. Nyní se na reportérky obrátili nešťastní sousedé, kteří zjistili, že množitelka opakovaně mizí ze svého domu na několik dní a psy nechává zavřené uvnitř.

Blesk tlapky množitelku konfrontovaly v domě v Psárech, kde žije. Tvrdila, že psy neprodává Blesk tlapky množitelku konfrontovaly v domě v Psárech, kde žije. Tvrdila, že psy neprodává | Jana Ulrichová

V tmavém sklepě

„Naposledy byla pryč od středy do soboty. V neděli znovu odjela a od té doby se tu neukázala,“ řekla v úterý sousedka Ivana Petrová. Psi byli zavřeni nejdříve v přízemí domu, kde štěkali za oknem, a poté ve sklepě, odkud je pak slyšely i reportérky.

Z amatérských záběrů, které získaly, je patrné, v jak malém, naprosto nevhodném prostoru jsou zavřeni. „Jsou tam ve tmě. Vím to, protože jsem v tom domě byla před lety. Tehdy slečna Dvořáková také na několik dní odjela za přítelem do Polska a psy tu nechala. Jednoho z nich jsme museli zachraňovat, protože se topil v nádrži. Všechna zvířata jí pak byla odebrána. Nechala si jen jednu fenu, na které teď ale znovu množí. Podmínky, v jakých ta zvířata žijí, jsou hrozné,“ popsala sousedka.

V tomto prostoru ve sklepě domu nechala Pavlína Dvořákové své čivavy zavřené ve vedrech několik dní V tomto prostoru ve sklepě domu nechala Pavlína Dvořákové své čivavy zavřené ve vedrech několik dní | čtenář

Letité problémy

Podle Ivany Petrové se problémy s Pavlínou Dvořákovou vlečou už několik let. „Je to problematická sousedka. Kolem domu je nepořádek, hluk, střídají se tu její partneři, jednoho tu dokonce pobodala. O psy se nezajímá, jde jí jen o peníze, které z nich má. Zasahovala tu policie a byla tu i krajská veterinární správa. Ale zatím se nic nezměnilo. Zřejmě pomůže až změna zákona,“ posteskla si sousedka, která si kvůli množitelce pořídila vysoký betonový plot.

Psů, kteří v těchto horkých letních dnech zůstavají zabednění v domě, je jí líto. „Říkaly jsme si se sousedkou, že bychom tam nejraději skočily a otevřely jim. To ale nejde, proto jsme kontaktovaly Blesk tlapky. Jsou čtyřicítky, ti psi tam štěkají, kňučí, naříkají, je třeba jim pomoci,“ dodala.

Kolem domu množitelky je obrovský nepořádek. V popředí je vidět nádrž, nyní zakrytá molitanovými matracemi, v níž se před časem jedna z jejích čivav topila Kolem domu množitelky je obrovský nepořádek. V popředí je vidět nádrž, nyní zakrytá molitanovými matracemi, v níž se před časem jedna z jejích čivav topila | Jana Ulrichová

Chov prověřují veterináři

Aby prokázaly, jaké psy Pavlína Dvořáková prodává, koupily od ní Blesk tlapky dvě čivavy. Šlo o roční matku s 3měsíční dcerou, takže na matce chovatelka množila už v jejích 7 měsících. Obě fenky byly neduživé, mladší z nich navíc slepá, což množitelka zatajila. Prodala je bez očkovacích průkazů, nevystavila potvrzení o platbě. Obchod reportérky zdokumentovaly a vše předaly krajské veterinární správě, která teď chov prověřuje. Kvůli psům zavřeným několik dní ve sklepě teď podaly další podnět.

 

sigmae ( 5. července 2019 09:23 )

tak ať vyšetří a zasáhnou dřív, než ti psi umřou

starymlok ( 5. července 2019 00:03 )

tak proč tý svi-ni sousedi nedají do držky?To si dovolit můj soused tak už je na áru

dvix ( 4. července 2019 10:00 )

Tvl dyt uz o ni pisete skoro mesic to jsou fakt u urednici tak neschopny ***i nebojak tomu uz mam rozumet

baronessa ( 4. července 2019 09:59 )

Hm, takže probíhá papírová bitva a zvířata trpí dál. Tomu říkám zásah v pravou chvíli!

europa ( 4. července 2019 07:58 )

Že je šeredná, za to nemůže. Ale že je zlá, bezcitná potvora, za to může. Patří do kriminálu, a na hodně dlouho. Téhle s..w..i..ni bych doživotně zakázal mít jakékoliv zvíře.

Zobrazit celou diskusi