4. července 2019 • 07:00

Copa América: Peru přejelo chilské obhájce. Ve finále ho čeká Brazílie

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Peru přehráli v semifinále mistrovství Jižní Ameriky obhájce titulu Chile a v neděli je poprvé od roku 1975 čeká finálový souboj, ve kterém se postaví domácí Brazílii. Za výhrou nasměrovali Peruánce svými trefami už v první půli Edison Flores a Yoshimar Yotún. Konečnou podobu skóre na 3:0 dal v nastavení druhého dějství Paolo Guerrero. Chile po prohře čeká v sobotu pouze souboj o třetí místo s Argentinou. 



"Vstoupili jsme do zápasu s tím, že už jsme mysleli na finále, a to dovolilo soupeři, aby nás překvapil. Neukázali jsme přístup a agresivitu z minulých utkání," řekl novinářům trenér Chile Reinaldo Rueda.

Peruánci v předchozích čtyřech zápasech na turnaji vstřelili jen čtyři góly a na závěr skupiny s Brazílií utrpěli debakl 0:5, ale semifinále jim vyšlo výborně a favorizované Chile přehráli.

V Porto Alegre otevřel skóre ve 21. minutě Edison Flores střelou z voleje, ještě do přestávky zvýšil Yoshimar Yotún po další přihrávce Andrého Carrilla a velké chybě brankáře Gabriela Ariase.

Obhájci se ve druhém poločase zlepšili, ale jejich pokusy končily u gólmana Pedra Galleseho nebo vedle. V první minutě nastavení přidal definitivní pojistku peruánského postupu kapitán Paolo Guerrero. Těsně před koncem Gallese ještě umocnil zmar Chile, když zlikvidoval "panenkovskou" penaltu Eduarda Vargase.

"Myslím, že jsme hráli dobře, všichni se obětovali. Zaslouženě jsme postoupili do finále. Teď si musíme odpočinout a myslet na Brazílii. Bude to hrozně těžký zápas," uvedl útočník Guerrero, který je s 13 góly nejlepším střelcem Copy América mezi aktivními hráči.

"Dokážeme si poradit s překážkami, na našem týmu je něco velmi unikátního. Porážka s Brazílií by bolela každého, ale my jsme se z ní dokázali oklepat. Zasloužíme si za to velké uznání," doplnil kouč Peru Ricardo Gareca.

Semifinále Copy América, mistrovství Jižní Ameriky ve fotbale v Brazílii

Chile - Peru 0:3 (0:2)
Branky: 21. Flores, 38. Yotún, 90.+1 Guerrero.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud