Hlavní obsah

Serena? Totální ostuda. Co řekla, je hrozná srač**, pustil se do legendy Australan

Praha

Jen co vyvanula pár týdnů stará ostrá slova a nedorozumění kolem přetřásané tiskové konference Sereny Williamsové následující po jejím vyřazení z French Open, už se v tenisovém prostředí ozývají další hrubé odsudky na adresu americké legendy. Do Wimbledonu tentokrát míří z Austrálie.

Foto: Carl Recine, Reuters

Serena Williamsová během prvního kola Wimbledonu, před jehož začátkem jí uniklo, že novou světovou jedničkou je Ashleigh Bartyová.

Článek

Třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionku zkritizoval bývalý australský tenista Sam Groth ve svém sloupku pro list Herald Sun s titulkem - "Reakce Sereny na Ash Bartyovou je totální ostuda". Odsoudil ji za přiznání, že nevěděla, že novou světovou jedničkou je Grothova krajanka Ashleigh Bartyová.

„Co řekla Serena, jedno z největších jmen v tenisu vůbec, byla hrozná srač**. Říct, že neví, že Ash je světovou jedničkou? A je mi jedno, jestli to opravdu nezaznamenala, nebo ano. Pokud to řekla upřímně, je to vlastně ještě horší," rozčiloval se bývalý 53. hráč světa.

„Jsi (Williamsová) jednou z nejznámějších sportovkyň planety a ani nevíš, kdo je světovou jedničkou ve tvém sportu? To je ostudné a nedělá to tenisu moc pěkné jméno," pokračoval bývalý profesionál v roli sloupkaře.

Grothovi se nelíbí ani kompliment ze strany Williamsové na adresu momentální jedničky: „Řekne o Ash, jak je milá? To je dost pohrdavé. Mluví o ni (Bartyové) jako milé holce - což ona určitě je - ale ona (Bartyová) je nejlepší tenistkou na světě a ani (Williamsová) to neví. Vůbec nevyjádřila nějaké uznání za to, čeho (Bartyová) dosáhla."

Podle Australana, jenž ukončil kariéru před dvěma roky, nedělá Serena nic pro svůj sport, v němž se proslavila, ale myslí pouze na sebe. Jako opačný příklad uvádí mužské hvězdy jako Roger Federer nebo Rafael Nadal, kteří tenis dostali do jiné dimenze.

„Neudělala (Williamsová) nic pro rozvoj ženského tenisu, tak jako to dělají muži pro ten svůj. Celé je to o značce ´Serena´, ne o značce ´tenis´. Vůbec neví, co se v jejím sportu děje. Jednou jsem potkal Andyho Murrayho na turnaji a on detailně znal moje výsledky z challengeru v Asii, což bylo úžasné. Klidně můžete propagovat sebe a své zájmy, ale zároveň i svůj sport," myslí si Groth.

Reklama

Související témata: