Brněnský bytový dům Šimice: zelené střechy a čipy místo zámků

Byty budou ideální pro startovací bydlení Malometrážních bytů je v Brně nedostatek. Jedním z mála projektů, který se výhradně zaměřuje na byty o menších rozlohách, je bytový dům Šimice v Židenicích.

Na Šámalově ulici v Židenicích se aktuálně renovují dva sousedící objekty, ze kterých vznikne větší bytový dům s názvem Šimice. Dům bude po rekonstrukci vizuálně neobvyklý zelenými střešními terasami. „Zeleň v parném létě dům i jeho nejbližší okolí ochlazuje,“ říká Ivor Ševčík ze společnosti All Inclusive Development, která projekt realizuje. „Kromě toho naopak v zimě izoluje a plní i nezanedbatelnou estetickou funkci,“ doplňuje Ivor Ševčík.

Projekt patří k jedněm z mála brněnských případů, ve kterých se jen nebourá, ale naopak renovuje starší objekt, který bude opět sloužit.

Byty, které se tu staví, budou svou velikostí ideální pro startovací bydlení nebo investici. Jejich rozlohy se pohybují od 26 do 58 m2. Většina z nich má terasy nebo atria, všechny mají podlahové topení, elektricky ovládané okenní rolety a již zabudovanou a plně funkční kuchyňskou linku. Přístup do domu bude zabezpečený čipem.

Židenice mají výbornou polohu, do centra se městskou hromadnou dopravou dostanete během deseti minut.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba