Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Návrhářka Zuzana Osako vytvořila kolekci s názvem Modrobílá, která je inspirovaná tradičním modrotiskem. Tuto linii sama na sobě s nadšením odprezentovala herečka Kateřina Winterová. Návrhářka a herečka se totiž potkaly během natáčení jednoho dílu pořadu Herbář, který Katka moderuje, a padly si do noty.

„Obě nás pojí společné hodnoty. Navracení se domů, ke kořenům,” vysvětluje designérka a herečka jí dává za pravdu.

„Se Zuzanou jsem už měla možnost spolupracovat dříve. Pak jsem ji poprosila, jestli by mi nepůjčila nějaké kousky do Herbáře. Názorově se střetáváme v tom, co Kateřina dělá, o co se zajímá, jak ji oslovují tradice,” dodává Winterová.

Členka souboru Národního divadla, která se dočkala všeobecné známosti díky pořadu Herbář, byla z kolekce inspirované tradicí nadšená. Není divu, neboť někdy sama nosí části krojů, které jsou někdy desítky let staré.

V bazarech na Slovácku si pořídila několik oblíbených kousků. „Tam jsem si spoustu věcí vybrala. Jsou to věci, které někdo ručně vytvořil. Znám i spoustu lidí, kteří ty věci sbírají. Od těch si je také občas koupím,” prozrazuje Kateřina Winterová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám