profilový obrázek

Jak umožnit WordPress uživateli nahrání vlastního profilového obrázku

Chcete přidat WordPress uživatelům možnost si přes vlastní nastavení profilu nahrát profilový obrázek? V tomto návodu si ukážeme jak na to.

Budeme k tomu potřebovat plugin User Profile Picture. Plugin se nachází v oficiálním katalogu pluginů a je možné jej nainstalovat přímo z WordPress administrace.

User profile picture

Aby si uživatel mohl nahrát svůj profilový obrázek do WordPress, musí mít natavenou uživatelskou roli, která to umožňuje. Obvykle je to role autor a vyšší. Alternativně lze upravit výchozí role nebo si vytvořit vlastní, kde tyto práva povolíte.

Nastavení profilového obrázku přes tento plugin je nadřazené použití Gravataru, který WordPress ve výchozím nastavení podporuje.

Po instalaci a aktivaci pluginu User Profile Picture se do sekce Uživatelé → Profil přidá nová možnost Profilový obrázek.

Nastavení uživatele

Pro jeho nastavení stačí kliknout na obrázek a otevře se správce médií, kde si uživatel může vybrat z knihovny nebo si obrázek nahrát.

Knihovna médií

Nakonec stačí jen uložit a profilový obrázek je nastaven.

V případě, že se chcete vrátit ke Gravataru nebo profilový obrázek odstranit, dělá se to přes ikonu popelnice v pravém horním rohu náhledu.

Odstranění náhledového obrázku

Neuteklo vám něco?

Pokrok a WordPress na nikoho nečekají, tak nám tu raději nechte email, ať o nic nepřijdete!

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů.

Správa WordPress webu

Nemusíte na to být sami. Pomůžeme vám s pravidelnou údržbou i novými vylepšeními.

Více informací

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru