Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zlatý úvod univerziády zařídila ze vzduchové pušky střelkyně Brázdová

Skvěle začala česká výprava v Neapoli snahu o vylepšení bilance z minulé letní univerziády, která byla v roce 2017 na Tchaj-wanu a čeští sportovci na ní získali tři medaile. V Itálii "to cinklo" hned první den, když Lucie Brázdová vyhrála střelbu ze vzduchové pušky. V Neapoli je 124 českých sportovců. Vedení univerzitního sportu by rádo, kdyby se přiblížili roku 2015, kdy v Koreji získali devět medailí.

Zahájení letní univerziády
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Shan Yuqi,via www.imago-images.de

Finále vyhrála třiadvacetiletá Brázdová v univerziádním rekordu 250,3 bodu před juniorskou vicemistryní světa Elavenil Valarivanovou z Indie a Lin Jing-Š' z Tchaj-wanu, která už dokázala vyhrát i soutěž Světového poháru.

Čeští vysokoškolští studenti se zúčastní dvanácti z osmnácti sportovních odvětví, v nichž se bude na univerziádě soutěžit. České týmy budou ve třech kolektivních sportech - mužském i ženském basketbale a volejbale a ženském vodním pólu.

Z individuálních sportů budou největšími nadějemi znovu atleti. Ti mohou navázat na předloni zlatého dálkaře Radka Jušku, bronzovou mílařku Kristiinu Mäki a rovněž bronzovou čtvrtkařskou štafetu ve složení Jan Tesař, Lukáš Hodboď, Filip Šnejdr a Vít Müller.

Štafetoví medailisté s výjimkou Tesaře pojedou na univerziádu i letos. Hodboď a Šnejdr se pokusí uspět také v individuálním závodu na 800 metrů, Müllera čekají dlouhé překážky. V atletickém týmu je také chodkyně Anežka Drahotová nebo český rekordman na stovce Zdeněk Stromšík.

Závodníci, kteří jsou známí nejen z univerzitního sportu, jsou také mezi plavci. Na univerziádu se chystá motýlkářka Lucie Svěcená, specialistka na polohovku Kristýna Horská nebo prsař Filip Chrápavý.

Česká výprava bude mít vedle 124 sportovců také 34 členů doprovodu. Celkem se největší letošní letní multisportovní akce zúčastní asi 8000 akademických sportovců ze 130 zemí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články