Tihle slavní se radši vzdali herecké role

Tihle slavní se radši vzdali herecké role
Sex ve městě 2 | New Line Cinema
Tito herci roli raději odmítli, než aby sdíleli s kolegou jeden plac:

The Ridiculous 6 – v dubnu 2015 odešlo z natáčení devět komparzistů - původních obyvatel Ameriky spolu s kulturním poradcem. Důvodem bylo to, že použitý humor ve filmu považovali za přes čáru, zvláště pokud šlo o vtipy na adresu indiánských žen. Když si prý stěžovali u režiséra, odbyl je s tím, že urážlivé vtipy nebyly míněny jinak zle a že se jedná o komedii. Když se ale kouknete na hodnocení filmu, zjistíte, že až tak vtipný není. Možná se přes čáru zdál více lidem, než si filmaři mysleli.
role-nerole-s-timhle-typkem-na-place-nebudu-a-tecka-aneb-herci-kteri-se-radsi-vzdali-role-nez-pracovat-s-kolegou-2
The Ridiculous 6 | Netflix

Sex ve městě – ani mezi nejlepšími kamarádkami v seriálu to úplně neklape. Kim Cattrall se prý zasloužila o to, že nevznikl Sex ve městě 3, dvojka sice nedopadla nijak valně, ale filmaři a herečky v to viditelně doufali. Cattrall prý měla tak přemrštěné požadavky, že je nešlo ani uskutečnit. Herečka se brání s tím, že to rozhodně není pravda. Na druhou stranu její nevraživost vůči zbylým kolegyním, zvláště k Sarah Jessice Parker, je asi nasnadě. Od začátku natáčení prý byla Cattrall mimo hru, kolegyně ji odřízly ještě na začátku s tím, že žárlily a bály se jediné filmové hvězdy v seriálu. Pokud to tak je, tak se ani nedivím, že se jí do spolupráce nechtělo.
Americké psycho
Americké psycho | Lionsgate

Berserker byl plánovaný epický velkofilm v režii Mela Gibsona o slavných vikinských válečnících. Z projektu ale sešlo, když se v roce 2010 ukázalo, jak hnusný a rasistický dokáže Gibson být. Téměř celý Hollywood ho tehdy odřízl s tím, že s ním nechce pracovat a mezi nimi byl i Leonardo DiCaprio, který měl ve zmíněném snímku hrát hlavní roli. Leo odmítl s tím, že s Gibsonem nechce mít nic společného, a projekt šel ke dnu.
Mel Gibson
Mel Gibson

Americké psycho – u tohoto snímku se stala poměrně zajímavá situace. Režisérka Mary Harron nabídla roli Christianu Baleovi hned na začátku s tím, že byl varován o jak ožehavé téma se jedná. I autor knihy Brett Easton Ellis, který příběh napsal, čelil velké kritice ohledně kontroverznosti díla a názorům, že šlo o jeho tvůrčí sebevraždu. To prý ale Christianův zájem o roli ještě zvýšilo. Studio ale žádalo větší herecké jméno, nabídlo roli i Leonardu DiCapriovi, ten odmítl a role byla dána Baleovi, který si na to vyhradil všechen čas a devět měsíců si kvůli tomu blokoval diář. Studio přesto stále hledalo jinde a našlo Ewana McGregora, ale ten také odmítl. Později se ukázalo, že se o to Bale úspěšně zasadil. McGregorovi i několika dalším lidem zcela otevřeně zavolal, že je to jeho role, aby mu ji nechali. Stalo se.
Americké psycho
Americké psycho | Lionsgate

Velké vítězství – snímek o ženském baseballovém týmu s Tomem Hanksem a Geenou Davis mohla vést jiná hvězda. Geena byla totiž druhou volbou, role Dottie Hinsonové byla původně nabídnuta Debře Winger, která roli odmítla dva týdny před začátkem natáčení. Údajným důvodem prý byl problém s Madonnou. Winger proto odmítla. Nyní je tato herečka natolik zapadlá, že o ní Rosanna Arquette natočila v roce 2002 dokumentární film Searching for Debra Winger.
Lori Petty, Geena Davis
Velké vítězství

Bezstarostná jízdaRip Torn má pověst násilníka, který si nejde pro ránu daleko. Torn měl původně ve snímku hrát roli George Hansona, kterého nakonec ztvárnil Jack Nicholson. Torn ale nakonec snímek netočil kvůli sporu, který vznikl mezi ním a Dennisem Hopperem. Oba muži se různí ve svých verzích ohledně toho, kdo na koho vytáhl nůž, fyzická nevraživost však vyústila v to, že se oba na jedno plátno jednoduše nevešli a je asi jedno, zda byl Torn vyhozen nebo zda kvůli Hopperovi roli odmítl.
s-timhle-typkem-na-place-nebudu-a-tecka-aneb-herci-kteri-se-radsi-vzdali-role
Bezstarostná jízda | Columbia TriStar

Charlieho andílci: Na plný pecky – pozastavili jste se nad tím, proč ve dvojce byla postava Billa Murraye nahrazena Berniem Macem? Tak proto, že si během natáčení Charlieho andílků vjel do vlasů s Lucy Liu. Murray údajně během natáčení Lucy Liu urazil poznámkou týkající se jejího herectví, načež herečka reagovala tím, že ho začala mlátit, než je od sebe odtrhl štáb. Murray se tak raději rozhodl, že ve dvojce už s Lucy hrát nebude. Jí to asi také nevadilo.
role-nerole-s-timhle-typkem-na-place-nebudu-a-tecka-aneb-herci-kteri-se-radsi-vzdali-role-nez-pracovat-s-kolegou-1
Charlieho andílci