Z Mistrovství Evropy přivezli ploutvoví plavci stříbro a tři české rekordy!

Ve dnech 27. června až 1. července 2019 se konalo Mistrovství Evropy seniorů v ploutvovém plavání v řecké Ioannině. Českému týmu se podařilo pod vedením trenérů Zbyňka Svozila a Barbory Kondrové získat jednu stříbrnou medaili a vylepšit tři české rekordy.

Nejúspěšnějším závodníkem české reprezentace byl Jakub Kovařík, který pokořil dva české rekordy a jeden z nich vyšperkoval stříbrnou medailí na trati 100 RP. Druhý český rekord vystačil na 5. místo na trati 100 PP. K těmto výsledkům přidal ještě 7. místo na trati 50 RP a 9. místo v závodě na 6 km DPP.

Druhou úspěšnou závodnicí, které se podařilo prolomit český rekord, byla na ME Barbora Sládečková. Nový český rekord zaplavala na trati 400 bifi, který stačil na celkové 6. místo v této disciplíně. Dále získala na trati 200 PP 9. místo, 100 PP 11. místo a 50 RP 20. místo.

Všichni naši reprezentanti se alespoň v jedné disciplíně umístili do desátého místa. Josef Cimburek doplaval na 6 km DPP šestý a sedmý na trati 400 RP, Zuzana Svozilová si vyplavala 8. příčku na trati 6 km DPP, Klára Křepelková skončila osmá na 100 RP, Gabriela Horáková brala desátou příčku za 200 a 400 bifi a na desáté místo se probojoval na trati 400 bifi také David Musil.

Ve štafetových bojích se naši plavci neztratili. V disciplíně 4 x 100 bifi v sestavě Kovařík, Sládečková, Horáková a Musil vybojovali krásné 4. místo. Ve stejném obsazení pak smíšená štafeta obsadila v disciplíně 4 x 50 PP celkovou 6. příčku. Kompletní výsledková listina je k dispozici zde. Informace a články k Mistrovství Evropy najdete zde.

(zt, Sdružení sportovních svazů České republiky, SportovníListy.cz, foto: Barbora Kondrová, fc Czech finswimming team)

Hadamczik si hledá zadní vrátka

12.5.2024 09:00:00

Mistrovství světa v hokeji patří mezi největší sportovní události u nás nejen letošního roku, pozornost fanoušků je mimořádná. A zcela výjimečné jsou i kroky vedení svazu, které během jednoho roku...