Šíp.deník.cz

NEČEKANÉ PROZŘENÍ: Jaká byla doopravdy drbna Kelišová ze Slunce, seno?

Amatérská herečka Marie Švecová zahrála tak dobře drbnu Kelišovou, že se doslova stala legendou. Lidé ji milují napříč generacemi, její hlášky jsou nesmrtelné, nikdy nezkazila legraci. Jaká ale byla vlastně tato zábavná babička lačnící po drbech ve skutečnosti? Režisér Zdeněk Troška odkryl pro Šíp její tajemství.

1 / 18
Kdo by drbnu z Hoštic nemiloval.

Z letních komedií se stal doslova kult a z Kelišové se stala hvězda první velikosti.

Místní drbna KelišováZdroj: Facebook.com

Neexistuje snad člověk, co nikdy neviděl trilogii Slunce, seno… Uvolněné letní komedie, u kterých zapomenete na vlastní problémy a pobavíte se nad příhodami jedné vesnice, kde to opravdu žije. A jednu z hlavních rolí dostala i amatérská herečka Marie Švecová.

Ta neustále chodila za knězem Otíkem, aby se mu buď zpovídala z hříchu, nebo za čerstva nosila žhavé drby.

Marie Švecová se bála chobotnic.Zdroj: Facebook.com

Od natáčení prvního dílu letos uběhne 35 let, ale Kelišovou milují lidé dodnes. Její touha po tom, aby přinesla co největší drb, nebála se lidi špiclovat, donášet na ně takovým roztomilým způsobem staré babičky.

Radši by se propadla do západního Německa, než by přestala lidi sledovat a donášet na ně místnímu faráři.

Místní drbna KelišováZdroj: Facebook.com

Její hlášky žijí dodnes, předávají se z generace na generaci. Její zvídavost je až nakažlivá. Do teď se v reálu těm největším drbnám hned začne říkat Kelišová. Sama herečka se toho jména nemohla až do smrti zbavit. Jaká ale byla doopravdy?

Byla opravdu tak veselá a lačnící po nejnovějších klepech, nebo to jen dobře hrála?

Role Kelišové je dnes legendární.Zdroj: Facebook.com

Šíp se na to zeptal sympatického režiséra Zdeňka Trošky, jaké měl zkušenosti s Kelišovou. Ten má totiž vždy nějakou historku z natáčení a na Slunce, seno vzpomíná velmi rád. O každém by mohl vyprávět hodiny a hodiny. Tak jsme se zeptali, jestli byla Marie Švecová taková drbna i v životě?

Na amatérskou herečku Švecovou vzpomíná moc rád a má s ní pár vtipných historek.

Zdeněk TroškaZdroj: Miroslav Rendl

„Ukažte mi jednu ženskou na vsi, která by se nezajímala o dění ve vesnici? Všechny! A která přišla s jó drbem, byla uznávaná, aspoň do mementu, než ji trumfla jiná. A tak se snažily a to je drželo při životě,“ rozpovídal se pro Šíp Troška.

I v reálu všechny ve vesnici sledovala, aby jí nic neuniklo.

Kdo by neměl rád Kelišovou.Zdroj: Facebook.com

„ A že je pomluva hřích? V pátek přede mší se vyzpovídaly a mohly jet nanovo. Kelišová, tedy paní Švecová, nemusela nic hrát, stejně jako všechny ostatní ženské. Dobře jsem věděl, jakou do jaké role obsadit. Zbavil jsem je jen trémy a ostychu a byly samy sebou,“ smál se režisér.

Přitom působila v civilu někdy až zamlkle a stydlivě.

Byla to amatérská herečka.Zdroj: Facebook.com

Na civilních fotkách totiž vypadala Marie Švecová dost vážně, takže se nikomu nechtělo věřit, že by byla tou drbnou i ve skutečnosti, ale teď v tom všem režisér udělal jasno. Rád na Kelišovou vzpomíná, byla pro každou srandu.

Pro nějakou novinku by snad položila i vlastní život. Stejně jako její postava Kelišové.

Nebyla to tak milá paní.Zdroj: Facebook.com

Třeba při natáčení poslední dílu, který se natáčel v Itálii, nechtěla jíst nic z jejich kuchyně. Měla doslova fobii z chobotniček, tak si navařila jídlo s sebou. Vezla si třicet vajec natvrdo a nějaké zavařeniny. Neměl to s ní Zdeněk Troška lehké, ale nakonec se tomu všichni jen zasmáli.

Ale nakonec byla ráda, když z Itálie jeli zpět domů. Nemohla v cizí posteli spát, byla zvyklá na tu svou. Dokonce chtěla i utéct do Česka a museli jí hledat. Nakonec se ale našla a všechno se v pořádku dotočilo.

Režisér Troška si s Kelišovou užil.Zdroj: Facebook.com

Více drbů ze života slavných uvidíte v tomto videu:

Zdroj: šíp
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů