FAZOLE S RAJČATY

Oblíbená kombinace, mně nejvíc chutná s chlebem, ale výborné to je i s pečenými brambory. 
Nejprve musíme namočit 250 g velkých červených fazolí, nejlépe přes noc. Aby se aktivovala prospěšná fytáza, je dobré přidat lžíci jablečného octa. Druhý den propláchneme a uvaříme doměkka. Scedíme. 
Na dvou lžících oleje osmahneme dvě pokrájené cibule a 4 stroužky česneku. Přidáme půl lžičky tlučeného římského kmínu a půl lžičky skořice. Po chvíli vmícháme fazole a půl kila nakrájených rajčat. Ochutíme lžičkou Sladěnky, třemi lžícemi ajvaru a lžičkou ostré pasty sambal oelek. Osolíme, opepříme, a pokud je třeba, maličko podlijeme, ale rajčata většinou pustí šťávy dost. Dusíme asi 25 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat