Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Patnáct profesionálů
před Wings of Strength Chicago 2019

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

Pořadatel tradiční profesionální show Wings of Strength Chicago Tim Gardner ještě před čtvrteční prezentací napočítal, že by se osmého ročníku jeho soutěže ve dnech 5. a 6. července mělo zúčastnit 209 profesionálních závodníků. Ve skutečnosti se jich nakonec odprezentovalo zřejmě ještě o něco více a Wings of Strength Chicago se tak jednoznačně řadí nejenom mezi největší soutěže sezóny, ale také mezi ta klání, která slibují na pódiu nabídnout pořádně napínavé bitvy. My Vám nyní přinášíme fotografie věnované hned patnácti účastníkům očekávané události, po jejichž zhlédnutí jistě i Vy začnete věřit, že se v Chicagu přítomným divákům naskytne opravdu vynikající podívaná. Všechny snímky vznikly v rozmezí jednoho až dvou dnů před soutěží.

Charles Griffen

Začněme u těžkotonážníků z kategorie open. V té nastoupí hned devět borců, kteří se v minulosti představili na Mr. Olympia, a to se už opravdu jen tak nevidí. Kteří to jsou? Inu, prozradíme Vám to. Jeff Beckham, Michael Lockett, JoJo Ntiforo, Essa Obaid, Lukáš Osladil, Luis Rodriguez, Silvio Samuel, Josh Wade a Charles Griffen. Můžete sice namítnout, že JoJo se Silviem mají v kulturistice už ty nejlepší roky za sebou, jenomže pak je potřeba jedním dechem dodat, že na soutěži nebudou chybět ani další skvělí závodníci, kteří touží po tom se účastníky Mr. Olympia v blízké době stát. K takovým patří nejenom po Lukášovi Osladilovi druhý český účastník soutěže Slavoj Bednář, ale také Sibusiso Kotelo, Sergey Kulaev, Samson Dauda či Manuel Romero. A kdo ví, třeba překvapí i někteří další borci.

Pro začátek se na okamžik zastavme u Charlese Griffena. Ten se vloni na Muscle Mayhem Pro probojoval ke svému prvnímu vítězství v profesionální lize IFBB Jima Maniona a historie už se nebude ptát na to, že to po souboji s Akimem Williamsem bylo možná poněkud sporně. Závodník, u něhož někteří fanoušci v určitých pózách shledávají jistou podobnost s osminásobným šampiónem Mr. Olympia Ronniem Colemanem, si následně sám připsal svůj první start na Olympii. Na vzpomínané vrcholné události sezóny tehdy dosáhl na třinácté místo, kde se prezentoval velmi dobrými bočními i zadními postoji. V těch čelních to však nebylo úplně ono, za což jednak mohly poněkud ploše působící kvadricepsy, a pak také naprosto hladké břišáky. To druhé Charles přisuzoval břišní kýle, se kterou se krátce po konci loňské sezóny však vypořádal. Věří tak, že nyní rozhodčím dokáže ve středu těla nabídnout mnohem více detailů.

Charles Griffen před Wings of Strength Chicago 2019

Manuel Romero

Charles se na letošní soutěže připravuje pod vedením trenéra Matta Jansena, jenž se v minulosti proslavil především díky spolupráci s Dallasem McCarverem. Matt však na Wings of Strength Chicago bude mít hned několik závodníků a řadí se k ním také venezuelský profík Manuel Romero. Ten se vloni stal účastníkem autonehody, ze které si odnesl poraněné rameno, a bezmála půl roku se musel obejít bez tréninku. Nakolik to na jeho postavě bude znát, se ukáže v sobotu na pódiu, ale poslední snímky z jeho finišující přípravy napovídají, že by si v letošní sezóně nemusel vůbec vést špatně.

Manuel Romero před Wings of Strength Chicago 2019

Josh Wade

"Příprava a závody nejsou snadné, ale miluji porážet své předchozí já," říká krátce před chicagským kláním čerstvý čtyřicátník Josh Wade. Zároveň se tento týden s pobavením zastavil nad názorem, že nemůžete přinést na pódium stoprocentní formu několikrát za rok. On je připraven to v Chicagu letos udělat už počtvrté, a to je před ním pak ještě start na Vancouver Pro. Cílem častého závodění je pro Joshe samozřejmě zejména nasbírat dost bodů do kvalifikačního žebříčku na to, aby se nominoval na letošní Olympii. Aktuálně mu v něm s deseti body patří nepostupové páté místo. Uvidíme, zda se to po Wings of Strength Chicago změní.

Josh Wade před Wings of Strength Chicago 2019

Jeff Beckham

Kdo bude v Tinley Park Convention Center, které soutěž bude hostit, nejtěžším závodníkem startovního pole? Dost možná 185 cm vysoký Jeff Beckham, který v těchto chvílích údajně stále váží nějakých 129 kg! V okamžiku, kdy nastoupí na pódium, Jeff jistě bude o něco lehčí, když nějaká ta kila ještě ztratí během odvodnění, ale mezi nějakými 123 až 125 kg Beckham v den "D" určitě mít bude. Pro sedmatřicetiletého borce Wings of Strength Chicago bude představovat první soutěž, na kterou se připravuje pod vedením George Faraha, a už teď se těší, jak se s Georgovou pomocí bude dále zlepšovat ve chvíli, kdy zkušený specialista na předsoutěžní přípravu jeho tělo více pozná.

Jeff Beckham před Wings of Strength Chicago 2019

Manuel Canadillas

Vzpomenete si na vydařené přesuny kulturistů z dvěstědvanáctky mezi těžkotonážníky? Jistě ano, však hned dva takové závodníky máme doma v osobách Lukáše Osladila a Milana Šádka. V zahraničí je takovým borcem pak třeba pravidelný finalista Mr. Olympia z několika posledních sezón William Bonac. Všichni však přestup z lehčí váhy do královské kategorie absolvovali v ideálním kulturistickém věku. Španěl Manuel Canadillas totéž učinil až ve čtyřiačtyřiceti letech, což samo o sobě představuje husarský kousek. Zatímco vloni v červenci na Portugal Pro závodil ještě v kategorii do 212 liber (96,2 kg), do letošní sezóny minulou neděli na The Battle of Britain Pro vstoupil se soutěžní hmotností 103,6 kg a to je v jeho věku zkrátka parádní progres. V Británii to 171 cm vysokému profíkovi stačilo na desáté místo, uvidíme, o jaký výsledek bude schopen bojovat v Chicagu.

Manuel Canadillas před Wings of Strength Chicago 2019

Steven Reese

Prozatím jsme v tomto článku psali o samých zkušených profících, tak teď Vám pojďme představit také jednoho profesionálního nováčka. Je jím 188 cm vysoký Steven Reese, jenž profi kartu vybojoval na loňském NPC Masters Nationals, kde zvítězil v kulturistice mužů masters nad 40 let nad 102 kg. Steven zřejmě dobře ví, že v Chicagu nebude moci bojovat o nějaké opravdu dobré umístění, ale bez ohledu na výsledek je připraven si svůj profesionální debut užít.

Steven Reese před Wings of Strength Chicago 2019

Derik Oslan

Od kategorie open se nyní přesouváme do dvěstědvanáctky. V té ke kandidátům na nejvyšší příčky jistě bude patřit druhý muž loňského Wings of Strength Muscle Vodka Tampa Pro a Legion Sports Fest Pro Derik Oslan. Překvapením možná je, že Derik během prezentace plně oblečený navážil pouze 92,6 kg, což je pro něj ovšem zároveň i dobrou zprávou v tom ohledu, že se má v kategorii do 212 liber (96,2 kg) kam dále posouvat. I Derik se na závody připravuje pod vedením trenéra Matta Jansena.

Derik Oslan před Wings of Strength Chicago 2019

Bola Ojex

K Derikovým soupeřům na soutěži bude patřit třeba nigerijský veterán Bola Ojex, kterého na profesionálních pódiích můžeme vídat už od roku 2003. Bola to mezi profíky střídavě zkoušel v obou hmotnostních kategoriích, letos však bude nastupovat právě v lehčí váze. Jeho cílem přitom není nic menšího než se v probíhající sezóně kvalifikovat na Olympii, na které zatím poprvé a naposledy závodil v roce 2010. Tehdy na Olympia 202 Showdown obsadil dělené dvanácté místo spolu s Francouzem Lucem Molinesem. Čtrnáctý skončil Ahmad Ahmad, patnáctou příčku pak bral Maďar Steve Namat.

Bola Ojex před Wings of Strength Chicago 2019

John Jewett

Derik Oslan má do limitu dvěstěvdvanáctky pohodlnou vůli, kolik navážil Bola Ojex nevíme, ale zato se k nám dostala informace, s jakou hmotností během prezentace na váhu vstupoval další účastník soutěže v lehčí hmotnostní kategorii John Jewett. Navážil nachlup přesně požadovaných 212 liber, což z něj tak bude dělat jednoho z nejmohutnějších závodníků v kategorii.

John Jewett před Wings of Strength Chicago 2019

Eric Dankwa

Muži z profesionální ligy IFBB Jima Maniona mají v současnosti možnost nastupovat ve čtyřech různých kategoriích a pro některé borce není snadné najít právě tu, ve které budou doma. Mezi ně patří i Eric Dankwa, jenž v minulosti nastupoval jak v kulturistice mužů do 212 liber, tak i v classic physique. V Chicagu jej uvidíme ve dvěstědvanáctce, kde se bude snažit prodat svou svalovou hustotu, tvrdost i žilnatost.

Eric Dankwa před Wings of Strength Chicago 2019

Dectric Lewis

Mimochodem, Eric Dankwa profi kartu vybojoval až v době, kdy se věkem už řadil do kategorie masters, a totéž platí o dalším účastníkovi letošního Wings of Strength Chicago v kulturistice mužů 212 liber Dectricu Lewisovi. Ten, ačkoliv už nějaký ten pátek patří mezi čtyřicátníky, před sebou ještě může mít slušnou profesionální kariéru, což ostatně naznačil i na letošním Wings of Strength Yamamoto Nutrition Puerto Rico Pro. Zde Dectric vybojoval výborné druhé místo za hvězdným Eduardem Correou.

Dectric Lewis před Wings of Strength Chicago 2019

Devaughn Bartley

Pokud si v kulturistice mužů open připíše profesionální debut třeba námi uvedený Steven Reese, pak v lehčí hmotnostní kategorii jeho premiérový start mezi profíky už dnes čeká Devaughna Bartleyho. Ten profi kartu získal na loňském NPC Nationals jako vítěz kategorie do 90 kg. Bartley, jenž se na závody připravoval pod vedením trenéra Bleua Taylora, věří, že od minulé sezóny vybudoval nějaké 3 kilogramy dalších svalů, a bude zajímavé sledovat, jak se mu na pódiu toto zlepšení podaří prodat.

Devaughn Bartley před Wings of Strength Chicago 2019

Jordan Plantiko

Do portfolia kategorií v profesionální lize IFBB Jima Maniona už několik let patří také classic physique, ve kterém závodníci musejí splňovat hmotnostní limit ve vztahu k jejich výšce. Závodit se v něm samozřejmě bude i na Wings of Strength Chicago, kde k favoritům na přední příčky jistě bude patřit Jordan Plantiko. Do této role tohoto borce katapultovalo nedávné vítězství z Omaha Pro.

Jordan Plantiko před Wings of Strength Chicago 2019

Jonathan Hambrick

Pro dobrý výsledek si na soutěži určitě bude chtít jít také 187 cm vysoký Jonathan Hambrick, jenž si letos připsal úspěšný profesionální debut na Pittsburgh Pro, kde skončil třetí. Od květnového klání Jonathan údajně vybudoval asi 6,5 kilogramů svalů a slibuje, že proti pittsburghské profesionální show tentokrát bude v ještě lepší formě.

Jonathan Hambrick před Wings of Strength Chicago 2019

Steven Cao

Posledním borcem, jemuž v tomto článku budeme věnovat pozornost, je Steven Cao. Čtyřiadvacetiletý závodník nastupuje v mužském physique, ve kterém se před týdnem probojoval ke čtvrtému místu ze San Jose Pro. Uvidíme, na jaký výsledek mu jeho forma bude stačit tentokrát.

Steven Cao před Wings of Strength Chicago 2019


Foto:
www.instagram.com/mrmanuelromero
www.instagram.com/ifbbprojoshwade
www.facebook.com/Jeff.Classic.Beckham.Official.Page
www.instagram.com/manucanadillas_ifbbpro
www.instagram.com/bigsteve_ifbbpro
www.instagram.com/weaponx_ifbbpro
www.instagram.com/ojexbola
www.instagram.com/johnjewett3
www.instagram.com/ericdankwa_ifbb_pro
www.instagram.com/ifbbpro_flexxdiesel
www.instagram.com/teamdieseltraining
www.facebook.com/unleashedgenetics
www.instagram.com/ifbbpro_jordanplantiko
www.instagram.com/kinghambrick
www.instagram.com/_cutz_c



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

05.07.16:10Arnold Strong - No ono když to jde dělat online da se to potřebovat dost z..
05.07.13:54Zodiak411 - Nemyslím si, že by Farah někoho upozadil. Dost by mu to mo..
05.07.13:36xroll - To, že někteří trenéři radí zle je pravda. Pochybuji ale ž..
05.07.13:07Blaster - Zaujimavy komentar. Nie som si ale isty, ci jeho druha cas..
05.07.12:47Arnold Strong - No je zvláštní ze Farah připravuje více závodníků na jednu..
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie