Mnohým z Vás již jistě chybí jeden z nejúspěšnějších seriálů, který nedávno ukončil svou osmou a zároveň i finální sérií. Nemusíte však zoufat, protože jsou ohlášeny další sesterské seriály. V tomto článku se dočtete o prequelu, který by mohl odhalit konečně něco víc o původu jedné z klíčových postav seriálu, kterou je Noční král. 

-reklama-


Jak si jistě vzpomínáte, tak se tato postava v seriálu objevila celkově v deseti epizodách v průběhu pěti sérií seriálu. Navzdory tomu, že je Noční král jednou z klíčových postav seriálu, mnoho otázek kolem tohoto charakteru zůstalo nezodpovězeno. Možnost zaplnit tyto mezery má právě výše zmíněný prequel.

Pilotní epizodu pro prequel seriálu Hra o trůny si stanice HBO objednala v červenci loňského roku. Tvůrci prequelu jsou Jane Goldman a George R. R. Martin, přičemž Goldman figuruje také jako výkonná producentka. Říká se, že by prequel měl nést název The Long Night, ale některé stránky také uvádějí, že se prequel natáčí pod názvem Bloodmoon. Oficiální název tedy není úplně jasný, ale stanice HBO potvrdila, že se příběh zaměří na období tisíce let před událostmi Hry o trůny. Děj seriálu se zaměří na nové postavy během „věku hrdinů“, který trval čtyři tisíciletí a zahrnoval příchod Bílých chodců. Vzhledem k tomu, že Noční král byl v Západozemí po tisíce let, je téměř nevyhnutelné, aby se objevil.

Prequel by měl tedy ukázat, co diváci nikdy neviděli ohledně historie Bílých chodců. Jak si jistě pamatujete, v šesté sérii měl Bran vizi, ve které viděl muže, kterého zabily Děti lesa. Ten byl bodnut dračím sklem a poté se proměnil na prvního Bílého chodce, tedy Nočního krále. Zatímco však seriál odkazoval na důležité události zahrnující invazi Bílých chodců do Západozemí, zbývá ještě mnoho nezodpovězených příběhů, zejména co se týče Nočního krále.

Prequel by tedy mohl zaplnit mezery mezi vytvořením Bílých chodců a rozhodnutím Nočního krále vrátit se o 2000 let později. V knize Píseň ledu a ohně dlouhá noc trvala celé generace a vedla k takzvané Válce o Úsvit, což vyústilo tím, že Bílí chodci byli nuceni odejít severně od zdi. Ale proč se Noční král a jeho armáda schovávali tisíce let, když se v prvé řadě snažili ničit živé?

Je na místě si myslet, že prequel se také zaměří na události, které vedly k invazi Andalů. Akce, která se konala po „dlouhé noci“, viděla Andaly opustit Essos, aby dobyli Západozemí. Tady by mohlo jít o nějaké základní spojení Andalů a Nočního krále, což by mohl být důvod, proč lidská rasa z Essosu nikdy nedobyla Sever. Je možné, že Noční král uzavřel dohodu s jedním z Andalů? Mohla by nová postava, kterou ztvární Naomi Watts, a říká se o ní, že skrývá temné tajemství, být tímto Andalem? Uvidíme.

-reklama-