Souboj Karolín. Plíšková i Muchová postoupily do osmifinále Wimbledonu, kde si zahrají proti sobě

Karolína Plíšková porazila Tchajwanku Hsieh Su-wej ve třetím kole Wimbledonu 6:3, 2:6 a 6:4 a postupuje do osmifinále, kde si zahraje s další Češkou Karolínou Muchovou, která porazila Estonku Anett Kontaveitovou 7:6 a 6:3. S travnatým grandslamem se naopak loučí poslední český mužský zástupce Jiří Veselý, který podlehl Francouzi Paireovi.

Londýn (Aktualizováno: 16:20 5. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Karolíny Plíškové po postupu do osmifinále Wimbledonu

Radost Karolíny Plíškové po postupu do osmifinále Wimbledonu | Zdroj: Reuters

Úvod zápasu Karolíny Plíškové byl vyrovnaný, ani jedna z tenistek nedovolila soupeřce až do stavu 4:3 brejkbol. Česká tenistka následně svou šanci využila a poté už první sadu doservírovala do vítězného konce.

Plíšková zvládla zápas s obávanou soupeřkou a jde na Muchovou. ‚Má nepříjemnou hru,‘ říká o krajance

Číst článek

Ve druhém setu ale první brejkbol rodačka z Loun neproměnila, Tchajwanka naopak odskočila do vedení 4:1 a v závěru navíc opět prorazila soupeřčin servis a šlo se do rozhodující sady.

Důležitý moment přišel již v jejím úvodu, světová trojka uspěla na returnu, poté sama odvrátila hned dva brejkboly. Závěr už byl opět v režii tenistek na servisu. Plíšková závěrečný game vyhrála čistou hrou a mohla se radovat z postupu.

„Měly jsme v minulosti pár zápasů, které byly těžké, a to jsme nehrály na trávě. S tou hrou, co hraje, je na trávě, myslím, nejnepříjemnější. Zatím se mi proti ní nepodařilo odehrát dva bezchybné sety, ale je opravdu těžké se koncentrovat, protože každý míč od ní přiletí jinak. Má všechny styly v jednom, proto je tak nepříjemná,“ řekla po zápase Radiožurnálu.

Dvaadvacetiletá Muchová ve Wimbledonu uzavírá svoje premiéry na grandslamových turnajích. Čtvrté kolo je jejím novým maximem, na US Open loni došla do třetího.

Jídlo od manželky a kuře na paprice. Tenisté si na Wimbledonu pochvalují domácí prostředí

Číst článek

Ve Wimbledonu Muchová ještě neztratila set. Dvacátou nasazenou Kontaveitovou nedávno zdolala i na Roland Garros, s příští soupeřkou Plíškovou naopak prohrála v prvním kole letošního Australian Open.

Ve velmi vyrovnané první sadě sebrala Estonka Muchové hned její první servis, avšak Karolína si ztracené podání vzala zpět v dalším gemu. Poté už si obě hráčky své podání udržely až do zkrácené hry, po jejímž velmi vyrovnaném průběhu se nakonec radovala česká hráčka, která proměnila svůj třetí setbol.

Druhá sada se dlouho hrála bez brejku, hráčky na podání působily velmi jistě. Až do osmé hry, v níž Karolína využila brejkbol po nevynucené chybě soupeřky. Rodačka z Olomouce v následujícím gemu dokázala zápas doservírovat a ukončila ho esem.

Veselý, který prošel do hlavní soutěže z kvalifikace, v prvním a druhém kole vždy prohrál první set a pak zápas otočil. Tentokrát byl průběh opačný. V prvním setu v úvodní hře odvrátil tři brejkboly a pak pálil esa.

Jedním tvrdým míčem trefil lajnovou rozhodčí do ramena a omlouval se. Set uzavřel brejkem ve dvanácté hře.

Paire se ale na podání výrazně zlepšil a ve zbylých třech setech už českému hráči povolil jen jeden brejkbol. Druhou sadu ztratil Veselý v tie-breaku poměrem 5:7 a třetí poté, co přišel o podání čistou hrou v osmém gamu. I čtvrtý set dospěl do tie-breaku, který Paire rozjel parádním prohozem a zápas ukončil lehkou smečí.

Tenisový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 38 milionů liber):
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Paire (28-Fr.) - Veselý (ČR) 5:7, 7:6 (7:5), 6:3, 7:6 (7:2).

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Sie Šu-wej (28-Tchaj-wan) 6:3, 2:6, 6:4, Muchová (ČR) - Kontaveitová (20-Est.) 7:6 (9:7), 6:3.

jgr, jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme