Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sociální sítě se baví Trumpovým přeřeknutím, v projevu mluvil o letištích z 18. století

Svět

  22:13
Washington - Chyba čtecího zařízení prý mohla za to, že americký prezident Donald Trump v projevu ke čtvrtečním oslavám Dne nezávislosti mluvil o tom, že v roce 1776 vojáci bojující za odtržení od Británie obsadili letiště. Letectví přitom rozvoj zažilo až ve 20. století.

Americký prezident Donald Trump při oslavách Dne nezávislosti. foto: AP Photo/Carolyn Kaster

Tanky, stíhačky, vojáci. Trump konečně dostane přehlídku, po které roky toužil

„Naše armáda ... rozrazila ochranné valy, ovládla letiště, udělala vše, co udělat měla,“ chválil Trump vojáky z dob americké války za nezávislost ze 70. a 80. let 18. století. Také bitvu o pevnost Fort McHenry přiřadil do tohoto období, ačkoliv se odehrála až během americko-britské války, jež vypukla v roce 1812.

Trumpových chyb si brzy povšimli uživatelé sociálních sítí, na twitteru své vtípky označují hashtagem #RevolutionaryWarAirports.

05.července 2019 v 14:45, příspěvek archivován: 05.července 2019 v 22:16

Dang Ivanka even showed up in a meme #revolutionarywarairports #trumpparadefail https://t.co/HMYxz9EEzU

05.července 2019 v 18:29, příspěvek archivován: 05.července 2019 v 22:18

Never Forget #RevolutionaryWarAirports https://t.co/RFcyvuGgWn

„Myslím, že déšť vyřadil z provozu čtecí zařízení,“ vysvětloval dnes Trump. „Uměl jsem ten projev velmi dobře, takže jsem byl schopen odříkat ho bez čtecího zařízení, ale to se stejně rozbilo, a i tak by bylo těžké se na něj dívat, protože bylo celé zmoklé,“ řekl šéf Bílého domu.

USA jsou silnější než kdy v minulosti, velmi brzy zapíchneme americkou vlajku na Marsu, řekl Trump při oslavách

Ve čtvrtečním projevu Trump také řekl, že pro Američany není nic nemožné a že americká vlajka bude brzy vztyčena i na Marsu. Letošní oslavy Dne nezávislosti byly neobvyklé vojenskou přehlídkou, za jejíž uspořádání se Trump stal terčem kritiky. Jeho odpůrci mu vyčetli, že rozhazuje peníze daňových poplatníků a politizuje oslavy v rámci své kampaně za znovuzvolení

.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...