InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prachatičtí klarinetisté podvacáté zlatí v Bratislavě! Brzy vystoupí v Třeboni

Klarinetový soubor Prachatice.  , Autor: Foto -arch-

Klarinetový soubor Prachatice.     Autor: Foto -arch-

BRATISLAVA/PRACHATICE - Účastí na několikadenním Mezinárodním mládežnickém hudebním festivalu v hlavním městě Slovenské republiky Bratislavě se podařila prachatickým muzikantům Janu Hovorkovi, Petrovi Chalupskému, Tomášovi Janouškovi, Vítku Neužilovi a Petře Sovové rarita. Získali kulaté dvacáté zlaté ocenění s názvem Gold Band v mezinárodní soutěži, která se konala v první den festivalu 3. července v Primaciálném paláci v centru Bratislavy. Vedle orchestrů a pěveckých sborů od Austrálie přes Jižní Afriku a Hong-Kong vévodili soutěži uznávaní světoví hudebníci a profesoři z USA, Taiwanu, Austrálie, České i Slovenské republiky. Klarinetový soubor Prachatice byl tentokrát jediným zástupcem České republiky v soutěži.

 

Porotě prachatičtí muzikanti zahráli opravdu výběr toho nejlepšího ze svého repertoáru, který zasahoval různé hudební styly. Od jazzové hudby, přes romantismus, od filmové hudby přes specielní klarinetový repertoár současné hudby. To vše dopomohlo k nádhernému výsledku a také možnosti se ohlédnout a bilancovat. Dvacáté zlato za to opravdu stojí. 

V rámci festivalu se konaly také dva festivalové koncerty, kterými se Klarinetový soubor Prachatice představil i veřejnosti. Vystoupil na Hlavním náměstí a na promenádním Hviezdoslavovo náměstí poblíž Slovenského národního divadla. Vyhlášení výsledků soutěžní části se konalo po skončení tohoto koncertu.

Klarinetový soubor Prachatice se již příští týden rozjede za lázeňskými hosty do Třeboně kde bude mít ve středu 10. července od 19 hodin koncert v Lázních Aurora a poté začnou přípravy na dva prestižní koncerty s japonským orchestrem, které se budou konat v Praze a Českém Krumlově na konci konci prázdnin.

 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace