Mistrovské Toronto přichází o svou hlavní hvězdu. Basketbalista Leonard míří do LA Clippers

Nejužitečnější hráč finále NBA Kawhi Leonard bude po zisku titulu s Torontem hrát elitní basketbalovou ligu za Los Angeles Clippers. Podle zámořských médií podepíše osmadvacetiletý křídelník v klubu z rodného města čtyřletý kontrakt na maximální možnou částku 142 milionů dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Kawhi Leonard

Basketbalista Kawhi Leonard | Foto: Kyle Terada | Zdroj: Reuters

Vedle jednoho z nejžádanějších volných hráčů na trhu získal kalifornský celek také dosavadní hvězdu Oklahomy Paula George. Podle ESPN bylo přáním obou basketbalistů hrát spolu v jednom týmu.

Leonard byl strůjcem historického triumfu Toronta v letošní finálové sérii proti obhájcům titulu Golden State. Šampionem NBA se stal i v roce 2014 v předchozím angažmá v San Antoniu a i tehdy dostal ocenění MVP pro nejlepšího hráče série. Do kanadského celku byl vloni v červenci vyměněn po sedmi sezonách ve Spurs.

Držitel dvou ocenění pro nejlépe bránícího hráče ligy a trojnásobný účastník Utkání hvězd v základní části uplynulé sezony dosáhl v 60 zápasech průměrů 26,6 bodu a 7,3 doskoku na zápas. Ve 24 utkáních play off bilanci vylepšil na 30,5 bodu a 9,1 doskoku. Leonard dal podle médií přednost Clippers před vážnými nabídkami na pokračování v Torontu a angažmá u konkurenčních Lakers.

V rámci výměny o rok staršího křídelního hráče George, šestinásobného účastníka Utkání hvězd, míří do Oklahomy Shai Gilgeous-Alexander a Danilo Gallinari a také minimálně čtyři volby v prvních kolech draftů. Bývalý hráč Indiany a olympijský vítěz z Ria 2016 George v uplynulé sezoně zaznamenal v průměru 28 bodů a 8 doskoků na zápas

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme