Dynamo zpátky v lize. Sáhli jsme si tu na dno, ví trenér Horejš. Autobus parkovat nehodlá

06.07.2019, 12:21
Rozhovory
České Budějovice mají po čtyřech letech zase prvoligové fotbalové mužstvo. Jihočeská metropole v květnu oslavila návrat hráčů Dynama do nejvyšší soutěže. Druhou ligu ovládli suverénně stylem start - cíl a teď na svěřence Davida Horejše, který v klubu působí už čtyři roky, čeká vysněná odměna v podobě zápasů se Spartou nebo Slavií. "Nejsem typ trenéra, který když přijde první liga, tak zavelí, abychom zaparkovali od půlky autobus, a když nám vyjde jedna standardka, dáme gól. Touhle cestou jít nechceme," říká bývalý budějovický stoper v rozhovoru pro Eurofotbal.

V Budějovicích odkopal třináct sezon, jen dva hráči odehráli za Dynamo více duelů. Po konci hráčské kariéry pracoval tři roky u mládeže, v březnu 2015 se stal asistentem Františka Cipra u A-týmu. V říjnu téhož roku se stal coby trenérský nováček hlavním koučem, ve funkci vydržel až dosud a letos tým dovedl do vysněné první ligy. V exkluzivním povídání David Horejš vypráví i o těžkých dobách, kdy tým nebyl konkurenceschopný, o nízké návštěvnosti domácích zápasů i o tom, který hráč je pro hru jeho týmu klíčový.

Dynamo se vrátilo do první ligy, nikdo důležitý neodešel, naopak přišlo hned několik posil. Jste s aktuální situací v kádru spokojený?

Věděli jsme, že kádr bude třeba posílit. Některé posty zkvalitnit, šířka kádru a konkurence musí být jinde. Vycházíme ale z možností klubu, těžko si nadiktuji pět posil a klub mi je všechny přivede. Musíme si umět hráče vytipovat, aby se nám hodili do způsobu hry.

Spekulovalo se o odchodech dvou fotbalistů - zájem byl o nejlepšího střelce druhé ligy Ledeckého a gólmana Staňka. Oba ale zůstali.

Jsem za to moc rád. Když postoupíte a přitom vám prodají gólmana, na kterém máte postavenou hru, a nejlepšího střelce, asi je těžko nahradíte. Na druhou stranu, náš klub je postavený i na prodeji hráčů, takže samozřejmě se tahle možnost musí brát v potaz. Já jsem ale rád, že k tomu u těchto dvou nedošlo, jen těžko bychom za ně teď sháněli náhradu. Útočníky shání každý, střelci prostě nejsou a nám se s Ledeckým povedla trefa. Jindra Staněk je zase pro náš způsob hry nesmírně důležitý a takového gólmana bychom teď nesehnali. Naštěstí i Jindrovo přání bylo, že chce hlavně chytat, takže se tu rozhodl zůstat.

Několik hráčů je tu i na hostování, Mustedenagić, Havelka a Kulhánek ze Sparty, Provod z Plzně. Generální manažer Martin Vozábal mi v rozhovoru říkal, že s počtem hostovaček se to nesmí úplně přehnat, tým musí stát především na kmenových hráčích. Je podle vás aktuální počet ok?

Souhlasím v tomhle s Martinem. Nikdy nevíte, kdy si je ten klub stáhne a pak to na tým může mít špatný dopad, těžko je pak najednou nahradíte. Ten počet hostování, který tu máme teď, mi přijde rozumný. Přišli Zinedin, Jirka Kulhánek, už déle je tu Filip Havelka, jsem obecně rád, že spolupráce se Spartou funguje. Samozřejmě lepší by bylo mít všechny hráče svoje. Víme ale, jaké možnosti máme. Těžko místo hostování ty hráče koupíme.

Do ligy zbývá už jen týden. Na kolika postech ještě nemáte jasno?

Teď před poslední generálkou to jsou zhruba dva tři otazníky. Chtěli jsme, aby kostra týmu zůstala celá a jen jsme kádr doplnili, což se povedlo. Uzdravil se Matěj Mrsić, řešíme příchod Tomáše Sivoka, je tu konkurence a jsem za to rád.

Los máte docela krušný, hned během prvních kol vás čekají Sparta, Slavia, Jablonec i Plzeň.

Tohle absolutně neřeším. Chtěli jsme do ligy postoupit, tak bylo jasné, že se s takovými týmy budeme potkávat. Jestli je to na začátku, na konci nebo uprostřed? To je přeci úplně jedno. Kdybychom se tímhle měli zaobírat, tak jsme vůbec neměli postupovat. Spíše se musíte připravit na ta konkrétní utkání, než řešit, kdy se odehrají.

Když se utkání proti těmhle klubům povedou, může to nalákat lidi, aby pak přišli i na slabší soupeře.

Věřím, že s návratem první ligy přijde do Budějc i hlad po fotbale. Já budu chtít, abychom pokračovali ve hře, kterou jsme se prezentovali ve druhé lize. Nejsem typ trenéra, který když přijde první liga, tak zavelí, abychom zaparkovali od půlky autobus, a když nám vyjde jedna standardka, dáme gól. Touhle cestou jít nechceme, chceme hrát agresivní, náročný fotbal, proto jsme chtěli i mužstvo doplnit, abychom vhodnými hráči na tenhle způsob hry disponovali.

V druhé nejvyšší soutěži jste patřili mezi favority, teď vás naopak mnozí pasují na hlavního outsidera.

Ve druhé lize jsme ale na začátku taky nebyli favorit, to bylo spíš Brno a Jihlava. My jsme se ale do role favorita dostali postupně a pak jsme ji museli každý týden potvrzovat. Jestli budeme v první lize braní za outsidera, jedině dobře. Já ale věřím, že za otloukánky nebudeme a popereme se o místo na slunci.

Koneckonců, Sigma také šla do ligy jako nováček a pak si atraktivním fotbalem vybojovala předkolo evropských pohárů. To může být fajn inspirace, ne?

Může být. (usmívá se) Pokud by to bylo takhle, určitě by nám to nevadilo.

U Tomáše Sivoka stále platí, že se do konce července rozhodne, zda jde do ciziny, jinak zůstává?

Jsme takhle domluvení. Pro mě je jeho přítomnost v týmu obrovské obohacení. Má za sebou skvělou kariéru, je omlácený světem, může být ohromně prospěšný, už teď je vidět, jak v týmu pomáhá mladým hráčům, vysvětluje. Proto bychom ho v mužstvu chtěli, záleží to ale na něm, jestli dostane nabídku, která pro něj bude zajímavá.

Sivok by případně patřil mezi pár starších hráčů, které v kabině máte, dalšími jsou Ivo Táborský, Jiří Kladrubský či Petr Javorek. Je sázka spíše na mladší hráče říznutá zkušenostmi pár starších tou správnou cestou, jak kádr sestavit?

Každý hráč, ať už starý nebo mladý, musí vědět, jaká je jeho role. Třeba u Iva Táborského, který patří mezi starší hráče, už jeho minutáž není taková, dokonce jsme dvakrát řešili jeho odchod. Nakonec jsme ale došli k závěru, že tu zůstane. A ve finále to byl on, kdo dal důležité góly k postupu. On ví, že už to není na základ, protože způsob hry, který hrajeme, je hodně náročný, a on by to v tomto věku už těžko zvládal na takové úrovni. Zároveň ale víme, že v určitých fázích hry může týmu neskutečně pomoct.

Jeho bilance byla neskutečná, devět branek za pouhých 685 minut.

Ivoš zná náš záměr, ví, jaký máme způsob hry, jak nastavujeme taktiku s ohledem na soupeře. Víme, že je to kluk, který nám může pomoct ve vápně, když jsme v tlaku. Když ale budeme chtít vysoko presovat, tak těžko s Ivošem. On to respektuje a ve druhé lize měl i tak podstatnou roli. Věřím, že to tak bude i v první lize.

Na podzim to budou čtyři roky, co působíte v klubu jako hlavní trenér. Na postup do ligy jste si musel počkat, zároveň vám vedení po celou dobu vyjadřovalo důvěru. Jak se zpětně za touhle štrekou na vrchol ohlížíte?

Jsem typ trenéra, který se pořád chce posouvat. Dávám si co nejvyšší cíle, ale cíle postupné. Když jsem trénoval dorost, hrozně mě to bavilo, mužský fotbal je ale úplně o něčem jiném. Pak jsem měl možnost dělat asistenta panu Ciprovi, čehož jsem si moc cenil. Když byl pan Cipro odvolaný, přišel Vozy, abych to převzal já, já v té době ještě ani neměl nejvyšší licenci. Byly to ale zajímavé časy, docela krušné.

V čem nejvíc?

V té době bylo Dynamo úplně dole. Byli tu hráči, se kterými jsme věděli, že na velký výsledek nemůžeme pomýšlet. Věděli jsme, že jestli chceme něčeho dosáhnout, musíme začít postupně budovat, ale rozhodně to nebude hned. Lidi samozřejmě nadávali, protože čekali, že Dynamo bude hrát hned o postup zpátky. Tady ale byli hráči, kteří dneska hrají krajské přebory nebo divize. A my s nimi hráli druhou ligu. Nemohli jsme si dovolit přivést šest výborných hráčů, na to zkrátka nebyly peníze.

O to je postup do ligy dneska sladší.

Možná to byla správná cesta. Došli jsme do ligy poctivou prací, sáhli jsme si tu na dno, první rok byl pro mě nesmírně těžký. Tenkrát mi jeden z majitelů pan Dvořák říkal, že mi tím může tady obrovsky ublížit. Věděl, že se do klubu peníze tolik dávat nebudou a kádr nemá na to postoupit, což mi může veřejnost dávat jako trenérovi za zlé. Pak jsme tu ale začali budovat kostru, byli tu dobří hráči jako Pešek nebo Čavoš, chytli se odchovanci jako Havel nebo Pavel Novák. Dneska už ten tým má hlavu a patu, je konkurenceschopný, navíc je o nějaké roky zkušenější, včetně mě. Bylo to o postupných cílech, o trpělivosti.

Jsou to pro mě obrovské zkušenosti, o to víc si postupu vážím. Dneska jsem rád, že můžu trénovat nejvyšší soutěž, zároveň ale vím, že to jednak není jen moje zásluha, jednak určitě nejsem nedotknutelný a i tady budeme muset pokračovat v tom, co jsme ve druhé lize začali.

Poslední sezonu jste se prezentovali dobrými výsledky a výkony, návštěvnost však stále nebyla zrovna slavná.

Mrzelo mě to hlavně za kluky. V poslední sezoně jsme hráli fakt pěkný fotbal, navíc jsme měli i výsledky. Celou sezonu jsme drželi první nebo druhé místo, většinu času první. Z hlediska návštěvnosti ale jediný zápas, který snesl měřítko, bylo Brno, kdy přišlo 4500 lidí. Mrzelo mě, když jsme pak hráli poslední zápas, kdy se klukům předával pohár, a bylo tu 1400 diváků. Nepřišlo mi to vůči nim adekvátní.

Čím si to vysvětlujete?

Tady holt na druhou ligu lidi nechodili nikdy. Když to řeknu ošklivě, nikoho to tu nezajímá. Když se z první ligy spadlo, lidi nevnímali, jak to tu fungovalo, čekali, že se hned postoupí zpátky do ligy. Když se nedařilo, tak přestali chodit. Pamatuju si zápasy, kdy tu bylo 400 diváků. To když jsem byl kluk, tak chodilo v Dubenci na divizi.

V první lize to přece jenom bude jiné kafe.

Teď se to naštěstí zvedlo, už se chodí i na přáteláky. Proto si toho vážím, nedostali jsme to zadarmo, museli jsme lidi přesvědčit, že stojí za to na fotbal vyrazit. Teď na první ligu chodit začnou, přijedou i lidi z okolních měst, které zajímá Sparta, Slavia, Baník. Ty nezajímají Vítkovice nebo Prostějov. Než aby utratili peníze za cestu na takové soupeře, tak radši zajdou na přebor tam, kde bydlí. Teď je na nás, jak budeme hrát.

V přípravě jste Slavii porazili 2:0. Ukázal vám i tenhle zápas recept, jak si s takovými týmy poradit?

Přijede Slavia a budeme se bát, od půlky bránit a čekat na standardku? A když prohrajeme 0:1 nebo 0:2, tak super, nic se neděje. Ne, to jsme nemuseli postupovat. Chceme hrát fotbal, o které jsme přesvědčení. Samozřejmě tyhle mančafty mají náš obrovský respekt, jsou úplně jinde, ale když se kvalitně připravíme, můžeme je zaskočit. I ten přátelák může ukázat, že cesta, kterou jdeme, je správná.

A právě Slavia se svým herním stylem může být inspirací.

Samozřejmě. Je to o běhání, o náročnosti, fotbal v chůzi hrát nejde. Musíte si vybrat typologicky správné hráče a pak je přesvědčit, že tenhle styl má logiku. Donutit soupeře k chybě, nečekat.

Myslíte si tedy, že v dnešní době presinku a náročného způsobu hry už hráčům typu Pirlo nebo Horváth odzvonilo?

To si zase nemyslím. Jako trenér vždy musíte hru ušít na míru hráčům, co v týmu máte, v tom je umění trenéra. Jestliže takového hráče mám, musím to umět kolem něj postavit, není to tak, že by takoví hráči už nemohli hrát. Způsob hry jim ale musí být přizpůsobený, jinak platní být můžou, můžou hru zrychlit, zlepšit přechod do útoku. Dokážu si představit, že by tu byl třeba Mára Matějovský, to je skvělý fotbalista a myslím, že jeho odchodem Sparta ohromně ztratila. Já ale typologicky vždycky řeším hráče, které mám k dispozici, a zda se mi hodí do stylu hry, který chci praktikovat.

A splňují to ti, které v týmu máte? Mají stopeři rozehrávku dle vašeho gusta?

Chceme to po nich. Aby hráli, Lukáš Havel, Pavel Novák, oba udělali za poslední rok neskutečný progres. Samozřejmě těžko mi sem někdo přivede Deliho, ale naši kluci jsou tu už delší dobu a ví, co po nich chceme. A budeme to chtít i v lize.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (129)

Přidat komentář
Adyss

"jihočeská metropola" to sú ftipy na dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Metropole (z řeckého métér, matka a polis, město) znamená významné město, které je kulturním, obchodním nebo politickým centrem určité oblasti.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Ty jsi hloupoučký, viď

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

A kdo tedy jinej

Reagovat
smazaný uživatel

metropole když, ale nemáte metro tak je jenom slovensko Pole to sedí, ale btw

Reagovat
smazaný uživatel

Ty čárky… nějak nerozumím

Reagovat
HorajzmAmmann

na Slovensku by to bylo hlavní město

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jmenovalo by se Slovenské Budějovice.

Reagovat
icka

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš vtip, nejen dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wyqinac

V Českých Budějovicích by chtěl žít každý.

Reagovat
Rarášek

Dynamo . Mají super kádr, letos se udrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Pochválil Matějovskýho

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Sympatický rozhovor a dobré myšlení trenéra

Reagovat
smazaný uživatel

OT: nevíte někdo co je s Lukášem Pokorným ?

Reagovat
fabec1222

-> Jablonec

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Slavii s ním nepočítají. Vím, že se řešilo hostování v Příbrami, zájem mělo i Brno. Ale možná se teď při těch problémech se stopery ozval Jablonec

Reagovat
John Obi Mikel

Nevím, jak to myslíš.

Jestli to myslíš, kam povedou jeho kroky, tak nevim.

A jestli myslíš, co se stalo s jeho formou, tak taky nevim.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ten kádr je solidní, snad dorazí ten Sivok, to by bylo i pro ligu super.

Věřím, že se v pohodě zachrání na úkor Příbrami, Opavy a nebo Bohemky, a před Slováckem nebo Karvinou by asi taky klidně být mohli.

Reagovat
smazaný uživatel

Karviná je tutovka, že spadne ani Franz to nezachrání tam se jim to projebává zevnitř. Pak snad příbram zbytek se snad udrží raději Opavu i Slovácko než nějaké znojmo

Reagovat
Figi

Tak urcite experte

Reagovat
Stannis Baratheon

Já Karviné přeju,hlavně díky Míšovi co tam přestoupil. Sice odešel Budínský a Wágner, ale myslím že mají solidní příchody.

Rovnou dolů ale půjde Opava, tam není o čem.

Reagovat
doNny

Ty jsi už dost trapný s tou Opavou, xindle

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
HorajzmAmmann

Karviná je tutovka, že spadne

fans Karviné: Tak urcite experte

Rovnou dolů ale půjde Opava

fans Opavy: Ty jsi už dost trapný s tou Opavou, xindle

A pak že jsou fans Baníku ubrečený...

Reagovat
Kiwi-21

Karviná bude hrát nejspíše o holou záchranu z Opavou a to píšu jako Karviňák i když bych se moc rád spletl

Reagovat
smazaný uživatel

nepsal jsem už tobě dneska s Opavou ne z Opavou, ale já taky nedělám čárky každej je nějakej

Reagovat
Kiwi-21

Kurva už zas píšu z mobilu a v práci si to nekontroluji

Reagovat
smazaný uživatel

já doufám, že ta karviná spadne naopak Opava se snad udrží chodí tam na ně to je hlavní

Reagovat
mistr129

No, kdybych tu napsal, že Baník spadne, tak se taky spustí shitstorm

Reagovat
lichna.

Protože je to ale píčovina, že jo. Narozdíl od toho že by tam mohla spadnout Opava nebo Karviná.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Karviná sestoupi, o tom žádná

Reagovat
Kiwi-21

Úplně jistý bych si nebyl ale pokud nepřekvapí uznam že i baráž bude úspěch

Reagovat
doNny

dostal jsi na budku nebo jsme ti ukradli šálu, že musíš tady v každém článku nás zmiňovat jako sestupujícího?

Reagovat
Banikovec7

Rozebrali jste mu plot.

Reagovat
KingMaster13

Tak jako objektivně dole budete. Já sice nevěřím, že sestoupíte, nicméně minimálně baráž si myslím, že hrát budete ale tam je velká šance se zachránit Tým jste za poslední rok dost oslabili a ty odchody jsou většinou za almužnu, takže posílit je skoro pro vás nemožné.

Reagovat
smazaný uživatel

Mají Šulce, udrželi Svozila...Čekal jsem to daleko horší. Svou kvalitu určitě mají.

Reagovat
Banikovec7

Šulc teda podle mě není hráč, co by je měl někam posunout, spíš to tipuju tak, že udělá 2 chyby v prvním zápase a půjde na lavici.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsi ho někdy? Když hraje jak bůh.

Reagovat
Banikovec7

Párkrát jo, určitě talent, ale pro mě zatím fakt nikdo, kdo by měl táhnout prvoligový tým. Můžem si říct po pár kolech.

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně mu věřím, po Hložkovi je to pro mě osobně nejtalentovanější hráč z těch narozených v 21. století. Ale jasně, první liga je o něčem trochu jiném než druhá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Táhnout asi ne, anvíc mezi těma nekopama. Akorát může růst díky Zavadilovi, tak snad aspon něco

Reagovat
Kiwi-21

Spíš se na to dívám objektivně v Opavě nejsou peníze a nejpozději po podzimu prodají asi i Svozila, a právě ta finanční nestabilita může být průšvih

Karviná - odešel Wagner z Budinskym což je většina gólů Karviné a hlavní síla, obrana je podprůměrná a i když si myslím že Straka je po odchodu Webera nejlepší trenér co tam od té doby byl, tak myslím že Hanousek nahradí Budinskeho jen z části a Wagnera nenahradí

Co se týče mě přeji si ať se v klidu zachrání všechny slezské týmy bez problémů, Opava mi je hrou sympatická jen prostě nevěřím kvalitu těchto 2.tymů a myslím že to bude opravdu boj o to kdo z těch 2 přímo nespadne i když bych se rád mýlil

Reagovat
KingMaster13

Ještě Příbram bude dost dole.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomínáš na Příbram a Bohemku

Reagovat
ratusek

Bohemka posílila velmi slušně, otázka je, co s tím Hašek udělá. Příbram nesestoupí ikdyž ten kádr mají taky bídný

Reagovat
Stannis Baratheon

Můj názor k danému tématu. Líbit se ti nemusí, ale nezměním ho kvůli tobě.

Mimochodem, nikde na vás nenadávám, neurážím nebo tak něco, tak nechápu kde jsi vzal, že mám k Opavě nějakou zášť.

Reagovat
doNny

Však v pohodě, jen v každém článku mi to příjde tak nějak zbytečný, pak z tama jde vidět nějaká "nenávist". Já to beru a vím, že o záchranu hrát budeme, jsme jedni z největších kandidátů ale jak říkám, v každém článku mi to příjde tak jak píšu

Reagovat
smazaný uživatel

Karviná sestoupi, shoří a zanikne...

Reagovat
KingMaster13

Taky si přeju vidět Sivoka v lize, tyhle persony tomu dávají něco navíc

Reagovat
Kepy_FCB

Přeju jim hlavně diváky ale jak začne hokej ...

Reagovat
smazaný uživatel

to nechápu, že na ten motor furt choděj nepostoupí ani za 10 let

Reagovat
smazaný uživatel

Letos budou přímý postupy takže to dá.

Reagovat
smazaný uživatel

pochybuji to už je vsetín reálnější

Reagovat
John Obi Mikel

Podle titulku (nadpisu) soudím, že Budějovice budou jezdit na zápasy vlakem

Reagovat
KingMaster13

No jako lze to těžko zatím odhadnout ale myslím si, že z Horejše by v budoucnu mohl být nový Trpišovský. Minimálně tím myšlením a zatím i praxí dokazuje, že by na to mohl mít. Otázka je, co u větších klubů, kde nedostane tolik času. Nicméně zatím dokazuje, že když čas dostane tak umí ten tým postavit. Trpiš ve Slávii taky dostal 2 přestupová okna aby se dokázal, věřím, že by to dokázal taky. Určitě bude zajímavé ho sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Figi

Baraz je jistota.

Reagovat
Kepy_FCB

https://1url.cz/6MU2n

Vývoj pirátů...

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty musíš být hlava

Reagovat
mistr129
Reagovat
C-M@ster

Cyril a Metoděj byli Evropané, ale nikdy nešířili nějaké multikulturní bludy, ale naopak i s nasazením svých životů posilovali národní svébytnost a národní kultury a tradice našich slovanských předků proti germanizaci, kterou se nám pokoušeli vnutit z tehdejší západní Evropy.

- Tomio Okamura

Zdroj: https://bit.ly/329tKzK

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
Losinho

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
stas87

Preco musi ludia ako Okamura za kazdu cenu hladat nejakeho vonkajsieho nepriatela? Zmysel jeho existencie je fakt uplne zbytocny, strasit ludi dokola.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby dostal vic hlasu? Takhle populismus funguje.

Reagovat
C-M@ster

Bohužel to funguje a podle mě vždycky v demokracii fungovat bude.

Vtipný taky je, že jeho strana se jmenuje "Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura" a jak přesně funguje volební systém předsedy, to nastiňuje tohle video, kde borec čte stanovy SPD:

https://youtu.be/f3jwSOpL9HM

Ve zkratce - není to ani přímá demokracie a ani demokracie.

Protože minule když byl předseda strany, která taky chtěla odvolatelnost politiků - tak byl odvolanej zvedení členskou základnou a označil to za puč... a od té doby se poučil.

https://radiozurnal.rozhlas.cz/tomio-okamura-o-situaci-v-hnuti-usvit-byl-puc-poslanci-se-vysplhali-po-mych-6268170

Vtipný taky bylo, že jeden poslanec chtěl kandidovat jako protikandidát na předsedu SPD, podle jeho slov aby to nevypadalo tak blbě jako u ANO, který po vzoru komunistů mělo jen jednoho kandidáta - Babiše.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/politika/volny-spd/r~5810c2a2346d11e9a2f90cc47ab5f122/

Den na to mu zrušili krajskou buňku

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/volny-spd-predseda-okamura-konec-organizace-moravskoslezsky-kraj.A190220_103717_domaci_ble

A za dva týdny vystoupil z SPD

https://www.reflex.cz/clanek/zpravy/93841/kontroverzni-poslanec-lubomir-volny-vystupuje-z-okamurovy-spd.html

I přes tuhle show dostali pár měsíců na to 9% hlasů ve volbách do EP.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten si jede svou vlastní ligu

Reagovat
andrew96

Táborský v lize, to zase o deset let omládnu.

Ale jak mně Budějky v lize nechyběli, teď se na ně těším.

Reagovat
Stannis Baratheon

K dokonalosti chybí už jenom Drnovice, Blšany, a samozřejmě taky Siad Most.

Reagovat
dexik

A Robert Žák

Reagovat
KingMaster13

Na jednu stranu mi je smutno, že do nejvyšší soutěže už se nepodívá žádná podobná vesnička jako Blšany Zase ale pokud chceme mít soutěž na vysoké úrovni tak bohužel tam pro takové týmy není místo

Reagovat
smazaný uživatel

Hele ne. Sice to mohlo mít své kouzlo, ale co jsme měli tu roční anabazi ve druhé lize a jel si do takových exotických destinací jako Vlašim ci ten stadion v pralese nedaleko Tábora...

Dej pokoj...

Ale zrovna Budejice, na ně se vážně těším. Pěkné město, fajn stadion, jen ten zkurvysyn Táborský je tam jediné negativum.

Reagovat
KingMaster13

Na Budějky se taky těším, mám tam příbuzný co fandí Slávii tak to bude fajn výjezd s přespáním Je to nádherné město, dobře se tam chlastá až na Budvar teda, ten se chlastat nedá Jinak souhlas co jsi napsal. Ty vesničky měly své kouzlo ale zase chci aby v první lize ty týmy měly fakt top zázemí ať ta liga má úroveň

Reagovat
smazaný uživatel

Proto, když tam jedeme na výjezd, máme tam již vytipovanou knajpu s tocenou Plzni, kde to vždy obsadime

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
db18

Spíš je škoda, že tam ten fotbal chcípnul úplně. Ve třetí lize by takovým týmům mohlo být fajn.

Reagovat
KingMaster13

I ve druhý bych si je dokázal představit, klidně i na rok v 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Šak máš v lize Jablonec

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?Co má společného velikost obcí prvoligových týmů s kvalitou nebo nekvalitou soutěže?Však si ty týmy rovněž kupovaly dobré hráče z celé ČR,bez rozdílu,jestli pocházejí z venkovských či městských oddílů,stejně jako to dělají ty velkoměstské

Reagovat
KingMaster13

Mě šlo spíš o zázemí, že tam chodilo méně lidí. Celkově si myslím, že tyhle vesničky lize moc neprospívali

Reagovat
smazaný uživatel

Na Drnovice chodilo dost

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Lázně Bohdaneč

Reagovat
smazaný uživatel

mě právě chyběli a dost stokrát raději budějky než karviná nebo příbram

Reagovat
smazaný uživatel

Budou to mít sakra těžké, ale snad se udrží.

Reagovat
Mr.Mike

Podle me maj kadr n to aby se udrzeli uplne v poho

Reagovat
KingMaster13

+ ta nováčkovská euforie bude sakra znát

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Euphael

Tak doufam, ze v ramci vyvazenosti, pribudou i dalsi clanky podobneho charakteru od Pikouse.

Reagovat
Posledni Kovboj

tak doufam, ze se jednou, naucis, psat, carky

Reagovat
Azazelo RD

Od Tebe těžko.

Reagovat
Posledni Kovboj

p,r,o,c jak,o?

Reagovat
C-M@ster

To je trochu a la Metrix...

Mrkni tady do popisku videa: https://youtu.be/JEfiFpu8Rb0

Reagovat
Posledni Kovboj

pekny

Reagovat
Greny

Mašek do Zlína, Ikaunieks zpět do Lotyšska, takže si nejsem jist co bude s Holíkem a Janetzkym.

Reagovat
Kang & Kodos

"Dokážu si představit, že by tu byl třeba Mára Matějovský, to je skvělý fotbalista a myslím, že jeho odchodem Sparta ohromně ztratila"

Rarášek pls

Reagovat
smazaný uživatel

Já se taky dobrovolně hlásím do fan klubu MM8

Reagovat
Kepy_FCB

Hymna a pohled na klauni dresy k nezaplacení

Reagovat
PISTOLERO

Snad se zachrání

Reagovat
smazaný uživatel

Je to na h..no,ta 1.liga bez Blšan,Drnovic a Lání Bohdaneč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele